Ο Πόλεμος

Ελευθέριος Τσικινάς

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ελευθέριος Τσικινάς γεννήθηκε το 1979 στα Χανιά και µεγάλωσε στο Ρέθυµνο Κρήτης, όπου ζει και εργάζεται στον τοµέα του τουρισµού, ενώ στο παρελθόν έχει απασχοληθεί στον τοµέα της δηµοσιογραφίας. Έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων µε µεταπτυχιακά MBA. Είναι παντρεµένος, µε τρία παιδιά. Ασχολείται µε την κριτική βιβλίων για αρκετά χρόνια, είναι συλλέκτης σπάνιων βιβλίων και ο «Πόλεµος και ο Ινδιάνος» είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει.
Μυθιστορήματα
Ο Πόλεμος και ο Ινδιάνος (2022), Εκδόσεις Πηγή

Ο Πόλεμος και ο Ινδιάνος – Ελευθέριος Τσικινάς

Ο Πόλεμος


Δύο ιστορίες που συγκλίνουν και γίνονται µία.
Δύο ιστορίες τελείως διαφορετικές,
δύο εποχές µε ξεχωριστούς ήρωες.

Ένα µικρό αγόρι και ο ξενόφερτος γείτονάς του διασχίζουν την εµπόλεµη Ευρώπη για να βρουν καταφύγιο, να σωθούν, να βρουν την ελπίδα εκεί που δεν το περιµένουν και να τη χάσουν εκεί που όλα φαίνονται πιο φωτεινά.

Ένας Ινδιάνος διωγµένος από την ίδια του τη φυλή, διασχίζει την Αµερική υπό το βάρος µιας ιδιότυπης κατάρας, βρίσκοντας στον δρόµο του απρόσµενους συµµάχους και πανίσχυρους εχθρούς, στην προσπάθειά του να βρει εξήγηση και λύτρωση για όλα εκείνα τα θαυµαστά και απίστευτα που του συµβαίνουν.

Δύο ιστορίες που είναι µία, δύο ιστορίες µε ήρωες δύο άντρες που ψάχνουν τη δικιά τους εξιλέωση, µέσα από ένα οδυσσειακό ταξίδι φυγής και αναζήτησης, µέσα από ένα ταξίδι προσδοκιών και ρεαλισµού, µέσα από ένα ταξίδι φόβου, αδυναµιών, παραίτησης και αυτογνωσίας.

Ένα γοητευτικό μυθιστόρημα, στο οποίο μια διήγηση φαντασίας γίνεται αφορμή για να ξετυλιχθεί το νήμα του δράματος του πολέμου σε όλο το ανθρώπινο και ιστορικό εύρος του.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2022, 482 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή