Ελενα Αυγουστάτου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Έλενα Αυγουστάτου γεννήθηκε στην Κεφαλονιά, όπου και μεγάλωσε.
Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Φοίτησε στο Μεταπτυχιακό Δημιουργικής Γραφής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Επιπλέον, ασχολήθηκε με το θέατρο, τον χορό και το τραγούδι. Στα μαθητικά της χρόνια τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο ποίησης, για το ποίημα της «Έρημη, γενναία εργατιά», το οποίο δημοσιεύτηκε στον 19ο τόμο του φιλολογικού βιβλίου «Κυμοθόη». Το 2018, εξέδωσε το δυστοπικό μυθιστόρημα «Δεν θα χαθούμε», το οποίο κυλοφορεί από τις Πρότυπες εκδόσεις Πηγή. Με το διήγημά της «Ο χειμώνας είναι συναίσθημα», συμμετέχει στη δυστοπική ανθολογία «Μετά το τέλος, η ζωή μετά την αποκάλυψη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite. Με το διήγημά της «Σαλιγκάρια και Σκουλήκια», συμμετέχει στην ανθολογία φαντασίας «Οι θρύλοι του σύμπαντος IX», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.
Μυθιστορήματα
Δεν θα χαθούμε (2017), Εκδόσεις Πηγή
Το παιδί της τσουλήθρας (2021), Εκδόσεις Φυλάτος

Το παιδί της τσουλήθρας – Έλενα Αυγουστάτου

Το παιδί της τσουλήθρας


Ήταν μόνο δυο έφηβοι. Εκείνος, τραυματισμένος από την απόρριψη και εκείνη, τραυματισμένη από την εγκατάλειψη. Ήταν ο Νόλαν που αγαπούσε την τσουλήθρα και η Γκλόρια που αγαπούσε το πολύζυγο. Και μάλλον αυτό, ήταν ανόητο για την κοινωνία. Ήταν μόνο δυο ερωτευμένοι. Ο Νόλαν, που σκοτώθηκε βοηθώντας την Γκλόρια στο πολύζυγο και η Γκλόρια που τον μίσησε για τη βοήθειά του, γιατί έμεινε πίσω και μόνη. Ωστόσο ήταν μόνο δύο παιδιά.
Ο αδελφός του Νόλαν, ο Ρόμπερτ, υπόσχεται να τιμωρήσει και να κλείσει την Γκλόρια στο εφιαλτικό αναμορφωτήριο «Σιδηρόφραγμα» και έχει ολόκληρη την πόλη ως σύμμαχό του σ’ αυτό. Η Γκλόρια στο αναμορφωτήριο, γνωρίζει τον Καρμπ. Ερωτεύονται και η ζωή της Γκλόρια μοιάζει πάλι με ζωή. Όμως ο χειρότερος έγκλειστος, ο Ντέιμον, συνεννοημένος με τον Ρόμπερτ, θα κάνει τα πάντα για να δει την Γκλόρια δυστυχισμένη, ακόμα και νεκρή. Ναρκωτικά, απειλές, φονικές συγκρούσεις, διαμάχες εξωτερικές και εσωτερικές, μαθήματα, συνειδητοποιήσεις και ενθυμήσεις και ένα παιδί, ο Νόλαν, που δεν πέθανε ποτέ. Εκτός κι αν θέλουν να το θεωρούν νεκρό.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Φυλάτος, 2021, 402 σελ.

Δεν θα χαθούμε – Έλενα Αυγουστάτου

Δυστοπικό μυθιστόρημα


Κανείς, πουθενά, δεν είναι ασφαλής. Το νησί βουλιάζει.

Το νερό ανεβαίνει κι άλλο, κι άλλο. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι πιο αθόρυβος.

Η καρδιά διψά.

Μια υπόσχεση, δεν θα χαθούμε.

Η αλμύρα θολώνει τα μάτια και το χρήμα το μυαλό.

Η εξουσία θέλει να υποτάξει την αγάπη, απροσδόκητα γεννά τον έρωτα. Το τέλος φέρνει την αρχή και η αρχή τείνει πάντα προς το τέλος. Στόχος να λάβει ο καθένας ό,τι του αξίζει.

Μα ποιος με σιγουριά μπορεί να δείξει τον ένοχο;

Όταν η καλομαθημένη Σολ κινδυνεύει να παραδώσει τη ζωή της στον βυθό της θάλασσας, γνωρίζει τον Μαρίνο και τον ερωτεύεται. Η ισχυρή κοινωνικά οικογένειά της εναντιώνεται στον καινούριο και ψαριανό έρωτά της πιέζοντάς την να παραμείνει με τον όμοιό της Πωλ. Όμως είναι αργά. Η Σολ ήδη αναθεωρεί το ποια είναι και πώς θέλει να εξελιχθεί. Και αναπτύσσεται μια εσωτερική μάχη ανάμεσα στον φόβο και το θάρρος, στη σταθερότητα και το ρίσκο για αλλαγή. Οι πλημμύρες πλήττουν το νησί αλλεπάλληλα και ο έρωτας πληγώνεται. Θάλασσα και φωτιά, ευαισθησία και οργή. Ακόμα κι αν ξεφύγεις από όλα, από τον εαυτό σου είναι αδύνατον.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2017, 244 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή, Εκδόσεις Φυλάτος