Ελενα Γεωργίου

Ελενα Γεωργίου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Έλενα Γεωργίου γεννήθηκε στο Μούλκι Κορινθίας.
Σπούδασε βρεφονηπιαγωγός και από το 1991 είναι ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού “Παιδική Γωνιά” στο Κιάτο. Εκτός από την ποίηση ασχολείται και με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και παιδικών θεατρικών έργων. Έχει διακριθεί τρεις φορές σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς του σωματείου λόγου και τέχνης “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ” αποσπώντας το πρώτο βραβείο ποίησης για το ποίημα “Νιώθω’ το 2004, έπαινο για το παραμύθι ‘”Η λυπημένη πριγκίπισσα” το 2006, το τρίτο βραβείο για το παραμύθι “Ένας βασιλιάς κακός , κοντός και χοντρός” το 2014 και έπαινο για το παραμύθι “Το μυστικό του Πύργου” το 2017. Επίσης, έχει αποσπάσει έπαινο στον 5ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης που διεξήγαγε η “Αμφικτυονία Ελληνισμού” το 2016 για το ποίημά της “Σικυών”. Από το 1995 ζει στο Λουτράκι με την οικογένειά της.
Έργα της:
«Ο Κακός Μάγος και η καλή Nεράιδα», Εκδόσεις Ελβεκαλτ 2010
«Αινίγματα για μικρά», Εκδόσεις Όναρ 2013
«Η λυπημένη πριγκίπισσα», Εκδόσεις Όναρ 2014
«Τριάντα δύο + ένα χαϊκού», Εκδόσεις Πολύφεγγος 2015
«Στα ίχνη της ψυχής» 1η έκδοση, Εκδόσεις Πολύφεγγος 2016
Ποίηση
Στα ίχνη της ψυχής (2019), Εκδόσεις Φυλάτος

Στα ίχνη της ψυχής – Έλενα Γεωργίου

Στα ίχνη της ψυχής


Ένα ταξίδι στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής. Ποιήματα με εικόνες ξεκάθαρες, που αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές του αναγνώστη, άλλοτε με τις υπαρξιακές αναζητήσεις και άλλοτε με το πάθος και την αγάπη για τη ζωή.

Τον προτρέπουν να βυθιστεί στον εαυτό του και να ακούσει την ηχώ της θλίψης, του πόνου, του στοχασμού, αλλά και της χαράς, του έρωτα και της αγάπης.

Η ανθρώπινη ανάσα είναι αυτό που ακούγεται όταν τα αφουγκραζόμαστε.

Και είναι η ελπίδα που δε σβήνει ποτέ…

Ποίηση, Εκδόσεις Φυλάτος, 2019, 70 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος