Ελενα Χατζηαλεξάνδρου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Έλενα Χατζηαλεξάνδρου έχει διακριθεί για τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές της και την επιτυχημένη επιχειρηματική της πορεία.
Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Ηνωμένο Βασίλειο και παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Βασιλικού Κολεγίου Καλών Τεχνών (Royal College of Art) στον τομέα των κινηματογραφικών παραγωγών.
Εργάστηκε ως Διευθύντρια Μάρκετινγκ στις εταιρείες Warner Brothers και Village Roadshow. Στη συνέχεια πραγματοποίησε, ως Executive Producer, την κινηματογραφική παραγωγή των ταινιών “Safe Sex” των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, “Ριζότο” της Όλγας Μαλέα και “Ροζ Ολοταχώς” των Χάρη Ρώμα και Άννας Χατζησοφιά.
Ακολούθως, ίδρυσε τη δική της εταιρεία οπτικοακουστικών παραγωγών και πραγματοποίησε κινηματογραφικές παραγωγές, όπως των ταινιών των Ρέππα – Παπαθανασίου “Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο”, “Αυστηρώς Κατάλληλο” και “Οξυγόνο”, η οποία απέσπασε το βραβείο κριτικών FIPRESCI, καθώς και “Η Χορωδία του Χαρίτωνα”, των Γρηγόρη Καραντινάκη, Γιώργου Μακρή, Δημήτρη Βάκη, που βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο ποιότητας παραγωγής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και με το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Αλεξάνδρειας.
Ανάμεσα στις τηλεοπτικές παραγωγές της ξεχωρίζουν οι σειρές “Οικογένεια Καράμπελα” (ANT1), “Safe Sex TV Stories” (MEGA και Filmnet) και “Έχω ένα Μυστικό” (ALPHA). Συμμετείχε επίσης στην προετοιμασία του reality show “Extreme Makeover”. Ταυτοχρόνως δραστηριοποιήθηκε στους τομείς του τουρισμού και των τεχνολογιών περιβάλλοντος και ενέργειας σε θέσεις Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου.
Είναι μέλος και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διαχείρισης Υγειονομικών Αποβλήτων (ΣΕΔΥΑ) και υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του ΣEB. Το βιογραφικό της έχει συμπεριληφθεί στις εκδόσεις “Marquis Who’s Who in the World” και “Marquis Who’s Who in Finance and Industry”.

Το φιλί του θεού – Έλενα Χατζηαλεξάνδρου
Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλεί η εντυπωσιακή ανακάλυψη του Άλεξ Βενιέρη κάνουν τη φόρμουλά του να φαντάζει σαν το Άγιο Δισκοπότηρο της επιστήμης. Το Ίδρυμα Acron, ο μέχρι πρότινος χρηματοδότης του, αποφασίζει να θάψει την έρευνά του, προσπαθώντας να τον στρέψει σε άλλη κατεύθυνση. Μέρα με τη μέρα ο Άλεξ συνειδητοποιεί πως δεν έχει άλλη επιλογή από το να σκηνοθετήσει τον θάνατό του. Όμως, ο Τομέας 45, ένα μυστικό παρακλάδι της CIA, δεν πείθεται και εξαπολύει άγριο κυνηγητό εναντίον του.

Στο μεταξύ, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η διευθύντρια της αμερικανικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Ευρώπη, Ρένα Στασινός, αναλαμβάνει μια υπόθεση πώλησης γνήσιων ελληνικών διαβατηρίων σε παράνομους μετανάστες και έρχεται σε επαφή με τη ρωσική μαφία στην Ελλάδα. Οι έρευνές της την οδηγούν στον Άλεξ και στον Τομέα 45.

Τόσο η Ρένα όσο και ο Άλεξ θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τους διώκτες τους και να γίνουν οι ίδιοι θηρευτές.

Έχει τελικά προχωρήσει τόσο πολύ η Τεχνητή Νοημοσύνη; Ένα καταιγιστικό κείμενο βασισμένο σε απόλυτα επιστημονικές έρευνες που οδηγούν στο… “Φιλί του Θεού”, μια μυστική λύση για την ανθρωπότητα.

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2020, 368 σελ.

Μυθιστορήματα
Το φιλί του θεού (2020), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Πηγές: Biblionet, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη