Ελένη Μελίδου

Ελενα Μελίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελενα Μελίδου γεννήθηκε στον Πειραιά.
Σπούδασε Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και δούλεψε για κάποια χρόνια ως ιδιωτικός υπάλληλος σε διάφορες εταιρίες. Το 2002 και λόγω της αγάπης της για την Ισπανική γλώσσα αλλά και για το Λατινοαμερικάνικο πολιτισμό, εγγράφηκε στο ΕΑΠ όπου και σπούδασε “Ισπανική γλώσσα και πολιτισμό”. Λίγα χρόνια αργότερα τελείωσε το μεταπτυχιακό της πάνω στις “Σπουδες στην Παιδεία” κι έκτοτε ασχολήθηκε με τη διδαχή της Ισπανικής γλώσσας. Το “Ενεήλ” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα το οποίο προέκυψε ως μια βαθιά, εσωτερική αναζήτηση πάνω σε θέματα που σχετίζονταν με τη θρησκεία, τη φιλοσοφία και την ψυχολογία!
Μυθιστορήματα
Ενεήλ (2021), Ανάτυπο

Ενεήλ – Ελενα Μελίδου

ΕνεήλΗ κάθοδος προς το υλικό σύμπαν και οι εννέα εμπειρίες


Στα Αιώνια Βασίλεια του Φωτός, το να βρει μια ψυχοπνευματική οντότητα την «κλίση» της δεν είναι απλώς μια ανακάλυψη, μια συνειδητοποίηση, είναι ο ίδιος ο λόγος της Ύπαρξης. Εκεί, στον Αιώνιο σκοπό του καθενός, φωλιάζει η Αρχή και το Τέλος του Παντός. Αυτός, ο Αιώνιος Σκοπός, είναι η Αιτία του Ακίνητου, αλλά κι η Αφορμή του Κινητού.
Γι’ αυτόν, παλεύουν όλοι. Γι’ αυτόν, θα παλέψει κι ο Ενεήλ, μια Αιώνια ψυχοπνευματική οντότητα που ζει μέσα στους κόλπους του Φωτός.
Από το υπέρτατο Βασίλειο της Άραμποθ θα ξεκινήσει την πάλη του αυτή, την πάλη για το «Στοίχημα», που θα του επιτρέψει μια θέση στα στρατεύματα του Μιχαήλ και την τιμή να βρίσκεται στο πλάι του τη μέρα της μεγάλης μάχης. Της μεγαλύτερης και ισχυρότερης, που γνώρισαν ποτέ οι Αιώνες. Θα γευτεί τη Νέφεσις και την Εδέμ, θα πληρωθεί με γνώση, θα κινδυνεύσει, θα θαυμάσει, κι από εκεί, από το «Παράθυρο» του Βασιλείου της Σαμαγίμ, θα προσπαθήσει να κερδίσει το «Στοίχημα».
Το «Στοίχημα» της κατανόησης, το «Στοίχημα» της συγχώρεσης, αυτό που θα επιτρέψει την εκπόρευση του Αγίου Ελέους, αυτό που μόνο ένας μαχητής ξέρει να κερδίζει.
Εννέα επισκέψεις στα ενδότερα πεδία του Ολύμπου, για να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο, τον ίδιο τον εαυτό του! Εννέα επισκέψεις μέσα από εννέα γήινα σώματα και μόλις ο Ενεήλ θα συνδεόταν σε αυτά, θα καταλάβαινε πως το να «βαδίζεις» στον Ορατό Υλικό Κόσμο, είναι σαν ν’ ακροβατείς σ’ ένα λεπτό, τεντωμένο σκοινί, αιωρούμενο πάνω απ’ τα πεδία της Κολάσεως…

Μυθιστόρημα, Ανάτυπο, 2021, 636 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ανάτυπο