Ελενα Παναγή

2023 Ελληνες λογοτέχνες Κύπρος
Η Έλενα Παναγή γεννήθηκε το 1993 στο Παραλίμνι της επαρχίας Αμμοχώστου.
Σπούδασε φιλόλογος, στο τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και υποκριτική στη δραματική σχολή «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης». Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Φιλολογία, με θέμα διπλωματικής εργασίας «Η μορφή της Κλυταιμνήστρας στην Τέταρτη Διάσταση του Γιάννη Ρίτσου και στον Δείπνο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η δικαίωση της φόνισσας». Εργάστηκε ως επαγγελματίας ηθοποιός σε παιδικές παραστάσεις όπως «Ο Τριγωνοψαρούλης», «Ο Σιμιγδαλένιος» κ.α. Ασχολείται με την απασχόληση και ψυχαγωγία παιδιών, καθώς επίσης με τη συγγραφή ποιημάτων, θεατρικών έργων και παραμυθιών.
Παιδική λογοτεχνία
Το κυνήγι της χαμένης ευτυχίας (2023), Εκδόσεις Φυλάτος

Το κυνήγι της χαμένης ευτυχίας – Έλενα Παναγή

Το κυνήγι


Ο Σάκης, ένα σκιουράκι που ζει στο δάσος Κατέρο-Κατέρο, περνά τις μέρες του καθισμένος στο κλαδί ενός δέντρου. Δεν κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να… βαριέται και αυτό είναι η αιτία της μεγάλης του δυστυχίας. Με τις συμβουλές της κυρίας Μάγιας της κουκουβάγιας παίρνει την απόφαση να ξεκινήσει το κυνήγι της χαμένης ευτυχίας.
Το ταξίδι του είναι μακρύ και ο δρόμος του δύσβατος. Καθώς προχωρά ξεπηδούν μπροστά του παράξενα και μαγικά πλασματάκια του δάσους.
Το καφέ ζωάκι καλείται να λύσει, με τη βοήθεια των παιδιών, μια σειρά από γρίφους.
Τι λες; Θα καταφέρει άραγε ο μικρός σκίουρος να ξεπεράσει τα εμπόδια που συναντά στον δρόμο του και να βρει την πολυπόθητη ευτυχία;

Εικονογράφηση: Αγγελική Μάλαμα

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Φυλάτος, 2023, 40 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος