Ελενα Πιπερίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Έλενα Πιπερίδου γεννήθηκε και ζει στην Κατερίνη.
Σπούδασε διεθνολόγος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος. Από το συγγραφικό της έργο έχουν εκδοθεί διηγήματα σε συλλογικούς τόμους όπως και ποιήματά της στο λογοτεχνικό περιοδικό “Θευθ”. Ασχολείται ενεργά με τη ζωγραφική, με συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις. Οι “Μέρες της Πεταλούδας” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Οι μέρες της πεταλούδας – Έλενα Πιπερίδου
Αν προσπαθούσαμε μια μέρα να εξαφανίσουμε την αγάπη από τη Γη, είναι πιο πιθανό να κέρδιζε εκείνη κι όχι εμείς. Θα έμενε ριζωμένη στις καρδιές των ανθρώπων, κι αυτό είναι ένα μυστικό που γνωρίζουν καλά μόνο δύο. Η τυχαία γνωριμία τους θα γίνει η αφορμή για μια σειρά από γεγονότα που θα ανατρέψουν τις ζωές τους. Η Κατερίνα, μια γυναίκα μοναχική και καταπιεσμένη, αποφασίζει έστω κι αργά στη ζωή της να διεκδικήσει ό,τι δεν της δόθηκε ποτέ. Σ’ αυτή τη διαδρομή γίνεται συνοδοιπόρος και αιώνιος φίλος της ο Παναγιώτης, ένας νεαρός άνδρας με σύνδρομο Down.
Αντιμετωπίζουν μαζί τις ιδιαιτερότητές τους και εξελίσσονται μέσα από ένα διάφανο πρίσμα αγάπης και συμπαράστασης. Θα βρουν τους ανθρώπους απέναντί τους, όμως θα ανακαλύψουν μόνοι τους τον δρόμο που θα φέρει τελικά τη λύτρωση.

Ένα μυθιστόρημα που επιχειρεί -με ευαισθησία και σεβασμό- να αναδείξει την αποδεδειγμένη ανάγκη των ανθρώπων με σύνδρομο Down για αγάπη και αποδοχή.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοή, 2019, 356 σελ.

Μυθιστορήματα
Οι μέρες της πεταλούδας (2019), Εκδόσεις Πνοή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πνοή