Ελενα Λ. Στεφανίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Έλενα Λ. Στεφανίδου μεγάλωσε σε μια ενωμένη και αγαπημένη οικογένεια.
Γεννημένη από μητέρα καθηγήτρια και από πατέρα αρχιτέκτονα, πήρε τις πρώτες ουσιαστικές βάσεις για τις μετέπειτα σπουδές της. Το 1993 τελείωσε το Ιατρικό Πανεπιστήμιο MASHAV στο Ισραήλ παίρνοντας την ειδικότητα του Νεογνολόγου και Γενικού Ψυχολόγου. Οι σπουδές της συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια των χρόνων. Το 2019 αποφοίτησε από το Mediterranean College της Αθήνας έχοντας την ειδικότητα του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας.
Νουβέλες
Η δύναμη της αγάπης (2019), Μωραΐτης Εκδόσεις

Παιδική λογοτεχνία
Το ποντίκι και ο αετός (2020), Μωραΐτης Εκδόσεις
Η Ψυχή (2020), Μωραΐτης Εκδόσεις
Η ζωή και η πεταλούδα (2021), Μωραΐτης Εκδόσεις

Η ζωή και η πεταλούδα – Έλενα Λ. Στεφανίδου

Η ζωήΠαραμύθι – Ηθικά διδάγματα


Μια πεταλούδα πετά χαρούμενη και χορεύει ασταμάτητα πάνω από τα λουλούδια.
Στη διαδρομή της συναντά τη Μυρμήγκω και κάνουν παρέα. Σε αυτή την ιδιαίτερη φιλία θα δούμε να αναπτύσσεται η καλοσύνη, η ενσυναίσθηση και τέλος ο αποχωρισμός! Ένα παραμύθι πάνω στη ψυχολογία των σχέσεων.

Στη σειρά παραμυθιών-διδαγμάτων της Έλενας Στεφανίδου ‘Χαμογέλα θα’ μαι πάντα δίπλα σου’ υπάρχουν κεντρικά πρόσωπα που αγάπησε και η αλληλεπίδραση μαζί τους γέννησε ένα ηθικό δίδαγμα.

Εικονογράφηση: Έλενα Ιβάν Παπαδοπούλου

Παιδική λογοτεχνία, Μωραΐτης Εκδόσεις, 2021, 28 σελ.

Η Ψυχή – Έλενα Λ. Στεφανίδου

Η Ψυχή


Η Ψυχή έχει ανάγκη από φως καθάριο γιατί, φυλακισμένη όπως είναι στο σώμα, τρέμει το σκοτάδι…
Η Ψυχή ήταν τόσο ωραία κοπέλα, που πολλοί φθονούσαν την ομορφιά της. Οι γυναίκες ζήλευαν το καθετί επάνω της και οι άντρες την πολιορκούσαν για να την κατακτήσουν.

Στη σειρά παραμυθιών-διδαγμάτων της Έλενας Στεφανίδου “Χαμογέλα θα’ μαι πάντα δίπλα σου” υπάρχουν κεντρικά πρόσωπα που αγάπησε και η αλληλεπίδραση μαζί τους γέννησε ένα ηθικό δίδαγμα.
Ελπίζει ότι μέσω αυτών των παραμυθιών να περαστούν μηνύματα όπως αυτά της αγάπης, της ελπίδας, του θάρρους, της αξιοπρέπειας και της καλοσύνης στις καρδιές των αναγνωστών.

Εικονογράφηση: Εmilia Sotou

Παιδική λογοτεχνία, Μωραΐτης Εκδόσεις, 2020, 16 σελ.

Το ποντίκι και ο αετός – Έλενα Λ. Στεφανίδου

Το ποντίκι


Ήρωας είναι ένα ποντικάκι που θέλοντας να κάνει ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα δε διστάζει να σταθεί με θάρρος απέναντι σε έναν αετό! Και αυτό, όχι μόνο τα καταφέρνει, αλλά με την αποφασιστικότητα και τη καλοσύνη του, γίνεται ο καλύτερος του φίλος αποδεικνύοντας στην οικογένειά του, ότι αν είσαι θαρραλέος η ζωή σε ανταμείβει!

Στη σειρά παραμυθιών-διδαγμάτων της Έλενας Στεφανίδου “Χαμογέλα θα’ μαι πάντα δίπλα σου” υπάρχουν κεντρικά πρόσωπα που αγάπησε και η αλληλεπίδραση μαζί τους γέννησε ένα ηθικό δίδαγμα. Ελπίζει ότι μέσω αυτών των παραμυθιών να περαστούν μηνύματα όπως αυτά της αγάπης, της ελπίδας, του θάρρους, της αξιοπρέπειας και της καλοσύνης στις καρδιές των αναγνωστών.

Εικονογράφηση: Έλενα Ιβάν Παπαδοπούλου

Παιδική λογοτεχνία, Μωραΐτης Εκδόσεις, 2020, 32 σελ.

Η δύναμη της αγάπης – Έλενα Λ. Στεφανίδου
Αυτοβιογραφική νουβέλα συμπληρωμένα με στοιχεία ηθικών διδαγμάτων σε μορφή παραμυθιών, κατάλληλο για τον τομέα της Ψυχολογίας.

“Η Δύναμη της Αγάπης” είναι το πρώτο βιβλίο της, που το αφιερώνει σε όλους αυτούς που τη δίδαξαν την αγάπη.

Νουβέλα, Μωραΐτης Εκδόσεις, 2019, 114 σελ.

Πηγές: Biblionet, Μωραΐτης Εκδόσεις