Ελενα Τέφα

2021 Ελληνες λογοτέχνες
Η Έλενα Τέφα γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Πρέβεζα.
Σήµερα κατοικεί στον Πειραιά, όπου σπουδάζει στο τµήµα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Πειραιώς. Γράφει από το γυµνάσιο, όπου συµµετείχε σε λογοτεχνικούς διαγωνισµούς, και το 2016 το διήγηµά της «Νέλια» δηµοσιεύτηκε στα τέσσερα τεύχη της βραβευµένης σχολικής εφηµερίδας του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας. Παίζει πιάνο και φλάουτο και αγαπά τη σύνθεση µουσικής, µε πρωτότυπες συνθέσεις της να έχουν εκτελεσθεί σε ιδιαίτερες εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων της Ξάνθης και τα εγκαίνια του ρωµαϊκού ωδείου της Νικόπολης. Στον ελεύθερο χρόνο της θα βρεθεί να διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία, να βλέπει σειρές πλούσιες σε ανατροπές, να γράφει, ή απλώς να απολαµβάνει έναν ζεστό καφέ µε καλή µουσική.
Μυθιστορήματα
Κώδικας 987 (2021), Εκδόσεις Πηγή

Κώδικας 987 – Έλενα Τέφα

Κώδικας 987Δύο τάγµατα.
Ένα παιχνίδι τρόµου και αίµατος.


Δύο τάγµατα. Ένα παιχνίδι τρόµου και αίµατος.

Στις 8 Σεπτεµβρίου 2007, η µικρή πόλη Ρίτζβιλλ στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ τυλίγεται στις φλόγες. Ο πληθυσµός της αποδεκατίζεται. Την ευθύνη της επίθεσης αναλαµβάνει το Τάγµα των Θεριστών, η µεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη τροµοκρατική οργάνωση που πλήττει τη χώρα µε σκληρές βιαιοπραγίες δίχως τέλος. Η µοναδική επιζήσασα, η Αυγή, διασώζεται από τους Κυνηγούς, ένα τάγµα διαµορφωµένο για να αντιµετωπίσει την απειλή των Θεριστών χωρίς τους ηθικούς ή νοµικούς περιορισµούς της αστυνοµίας.

Δέκα χρόνια µετά, και αφού η δράση των Θεριστών δεν έχει κοπάσει και οι Κυνηγοί φτάνουν σε αδιέξοδο, τίθεται σε λειτουργία ο Κώδικας 987: µια επικίνδυνη αποστολή, µια έσχατη επιλογή στην οποία η Αυγή, πλέον ικανή και διαβόητη δολοφόνος, είναι παράγοντας-κλειδί. Ορκισµένη να πάρει εκδίκηση από τους Θεριστές, και µε το µέλλον ολόκληρης της χώρας να βρίσκεται στους ώµους της, ο Κώδικας 987 θα τη φέρει αντιµέτωπη µε τις πιο απρόβλεπτες απειλές καθώς ανακαλύπτει περισσότερα για τον εχθρό, αλλά πολλά παραπάνω για τον ίδιο της τον εαυτό.

Ένας κόσµος όπου η γραµµή ανάµεσα στο σωστό και το λάθος όλο και θολώνει, η δικαιοσύνη αµφισβητείται και η εµπιστοσύνη αποτελεί ακριβή πολυτέλεια. Τι θα χρειαστεί για να αποφευχθεί η καταστροφή;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 532 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή