Ελένη Αργυρίου

Ελένη Αργυρίου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελένη Αργυρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.
Ζει μόνιμα στη Σαλαμίνα. Σπούδασε σχεδιάστρια αρχιτεκτονικών έργων και διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, που είναι η κύρια επαγγελματική της απασχόληση. Παράλληλα ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων, ποιημάτων και τραγουδιών. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια συμβουλευτικής γονέων, αυτοβελτίωσης και ψυχολογίας, και συνεχίζει τα σεμινάρια σχετικά με τα παιδιά, την ψυχολογία και τη γραφή. Το «Δαχτυλίδι της Ασημένιας καρδιάς» είναι το πρώτο της παιδικό παραμύθι.
Παιδική λογοτεχνία
Το δαχτυλίδι της Ασημένιας καρδιάς (2021), Οσελότος

Το δαχτυλίδι της Ασημένιας καρδιάς – Ελένη Αργυρίου

Το δαχτυλίδι της


Η μικρή Ασημένια, ή Ασήμω όπως τη φωνάζει ο παππούς Αργύρης, ανακαλύπτει έναν χρυσό θησαυρό. Δεν είναι όμως μέσα σε κάποιο σεντούκι, χαμένο σε κάποιο μακρινό και εξωτικό νησί! Είναι μια αληθινή χρυσή φίλη – ένα χρυσό δαχτυλίδι.
Ένα μαγεμένο χρυσό δαχτυλίδι για την ακρίβεια, που κάποτε από ένα ισχυρό ξόρκι έχασε την ανθρώπινή του μορφή. Η Ασήμω μαζί του γνωρίζει και άλλους πολύτιμους φίλους, αλλά το ίδιο μαγεμένους. Όλοι χρειάζονται τη βοήθειά της.
Θα καταφέρει να βοηθήσει τους φίλους της να πάρουν ξανά την ανθρώπινή τους μορφή;

Μέσα από τις περιπέτειές τους, ο παππούς, η εγγονή αλλά και οι φίλοι τους μαθαίνουν να συγχωρούν και να ζητάνε συγγνώμη. Να αναζητούν την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, και να προσφέρουν απλόχερα την καλοσύνη και τη βοήθειά τους, αλλά και τη μοναδική και αυθεντική λάμψη της αγάπης που κατοικεί στον καθένα.
Όπως λέει και ο παππούς Αργύρης: «Χρειαζόμαστε μία μόνο μικρή λάμψη για να φωτίσει και να ζεστάνει η καρδιά μας, αρκεί να την εντοπίσουμε και να την αφήσουμε να μπει μέσα μας. Έτσι γίνονται τα θαύματα».

Εικονογράφηση: Εύα Γεράκη

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2021, 90 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος