Ελένη Χατζή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελένη Χατζή γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι γλωσσολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (ΜΑ, Royal Holloway), όπου μελέτησε τις προϊστορικές γραφές της Αιγαιακής Εποχής του Χαλκού και της Μεσοποταμίας.και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Holloway – M. A. in Classics). Έχει εργαστεί στο χώρο της εκπαίδευσης, των εκδόσεων και της διαφήμισης. Το 2006 εξέδωσε την ποιητική συλλογή “Ορείχαλκος” (Γαβριηλίδης). Μετέφρασε και επιμελήθηκε συλλογή ποιημάτων του Νομπελίστα ποιητή Γουόλε Σογίνκα: “Η Σαμαρκάνδη και άλλα ποιήματα (Γαβριηλίδης, 2011). Εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο “Ο Μάγος” το 2011 (Γαβριηλίδης).
Μυθιστορήματα
Ο μάγος (2011), Γαβριηλίδης
Ο λάκκος του θριάμβου (2013), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Ο στρατός της σωτηρίας (2020), Ιδιωτική Έκδοση

Ποίηση
Ορείχαλκος (2006), Γαβριηλίδης

Ο στρατός της σωτηρίας – Ελένη Χατζή
Μια παρέα νέων κι ένας άνεργος μεσήλικας συναντιούνται και δένονται μέσα από ένα επικίνδυνο και μακάβριο σχέδιο. Αν και τους χωρίζουν πολλά χρόνια, τους ενώνει η απογοήτευση και η αποξένωση από τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν, η αναζήτηση της «σωτηρίας» και ενός νοήματος στη ζωή γίνεται μια απελπισμένη ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί. Σε έναν παράλληλο κόσμο ένας κάποτε επιτυχημένος και πολύ ισχυρός άνδρας καταστρέφεται όπως ένας διάττων αστέρας σε νυχτερινό ουρανό, σβήνει μέσα σε μια μοναχική και δραματική πτώση.

Μυθιστόρημα, e-book, Ιδιωτική Έκδοση, 2020, 377 σελ.

Ο λάκκος του θριάμβου – Ελένη Χατζή
Ο ισχυρός επιχειρηματίας Χάρης Λεμπεσόπουλος, γνωστός στην πιάτσα με το ψευδώνυμο “Ο Μάγος”, και ο στενός του συνεργάτης, γιατρός, Φίλιππος Στάμου διοικούν μια οικονομική αυτοκρατορία και ρυθμίζουν τις τύχες χιλιάδων ανθρώπων. Μέχρι που… δυο πρόσωπα από το παρελθόν εισβάλλουν στη ζωή τους και απειλούν να αποκαλύψουν τρομερά μυστικά. Τι γνωρίζει για το σκοτεινό παρελθόν του παντοδύναμου Μάγου ένας εξαθλιωμένος άστεγος με το όνομα Εμμανουήλ Κοσεγιάν;

Γιατί ένας άνεργος οδηγός ασθενοφόρου γίνεται ο εφιάλτης του Φίλιππου Στάμου, διευθυντή της μεγαλύτερης κλινικής στην Ελλάδα; Το παρελθόν των ηρώων επιστρέφει βίαια και ζητά δικαίωση, μαζί του και η απελπισία και το αδιέξοδο των απόκληρων και αδικημένων.

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2013, 319 σελ.

Ο μάγος – Ελένη Χατζή
Ο Στάθης είναι διάσημος γιατρός και διευθυντής πολυτελούς ιδιωτικής κλινικής. Ο Φίλιππος, γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο, ζει καθημερινά σε συνθήκες που θυμίζουν “τα χαρακώματα του Α’ παγκοσμίου πολέμου”. Οι ζωές και τα πεπρωμένα τους δένονται μέσα από έναν αναπάντεχο φόνο και ένα μυστηριώδη ισχυρό επιχειρηματία, γνωστό ως “Μάγο”.

Σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από το θέαμα και το ανελέητο κυνήγι της επιτυχίας, τους θηρευτές και τα θηράματα, ο παντοδύναμος “Μάγος”, σαν ένας σύγχρονος θεός, βρίσκεται πάνω απ’ όλα. Δημιουργεί τους “χαμένους” και τους “κερδισμένους”, ενός παιχνιδιού που η αλληλοεξόντωση φαντάζει ως η μοναδική διέξοδος.

Μυθιστόρημα, Γαβριηλίδης, 2011, 373 σελ.

Ορείχαλκος – Ελένη Χατζή
«Κλωστή»
Μια λεπτή μεταξένια κλωστή
Μου θυμίζει την αγάπη
Και την απόσταση που έχουν τα δέντρα
Η αδιαφορία μου θυμίζει την αγάπη
Την ερημιά που διανύουμε μέσα σε τρένα από γυαλί
Την αλλόκοτη ανάγκη που θέλει να ζούμε
Η λευκή γραμμή γύρω απ’ τα μάτια σου
Θυμίζει τη στάχτη
Το άνθος που κρέμεται σε ένα άδειο στόμα…

Ποίηση, Γαβριηλίδης, 2006, 43 σελ.

Πηγές: Biblionet, Γαβριηλίδης, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη