Ελένη Μαρούδη

Ελένη Μαρούδη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελένη Μαρούδη μεγάλωσε και ζει στη Λίμνη Ευβοίας.
Σπούδασε γεωπόνος κι έχει έναν αξιολάτρευτο γιο. «Ο πρίγκιπας Άσγκαρ και τα κρυμμένα θηρία» είναι το πρώτο της βιβλίο, ενώ βρίσκονται υπό έκδοση άλλα δύο: το δεύτερο μέρος του «Πρίγκιπα Άσγκαρ» και «Ο πόλεμος στον ουρανό».
Μυθιστορήματα
Ο Πρίγκιπας του Άσγκαρ και τα κρυμμένα Θηρία (2022), Διάνοια
Πόλεμος στον Ουρανό (2023), Διάνοια

Ελένη Μαρούδη

Πόλεμος στον Ουρανό – Ελένη Μαρούδη

ΠόλεμοςΚάποτε, ένας δαίμονας κι ένας άγγελος ερωτεύτηκαν…


«Έτσι θέλω να σε θυμάμαι. Σαν το πιο όμορφο λάθος που θα έκανα ξανά στη ζωή μου».

«Αν ο δαίμονάς σου δεν παλεύει μαζί σου, τότε σίγουρα περπατάει δίπλα σου».

Μπορεί να είχα μαύρα φτερά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είμαι άγγελος. Δεν ξέρω τι έκανα λάθος, αλλά σίγουρα ξέρω ότι με την αγάπη όλα άλλαξαν. Άλλωστε, άγγελος δεν είναι αυτός που διασχίζει τον Παράδεισο, αλλά αυτός που περπατάει ανάμεσα σε δαίμονες και η ψυχή του παραμένει αγνή.

Σε αγάπησα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Αυτό ξέρω μόνο να πω. Μπορεί να μας χώρισαν, αλλά θα είμαστε για πάντα μαζί. Γιατί, ναι, ένας δαίμονας κι ένας άγγελος μπορεί να είναι μαζί, αφού δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από την αγάπη. Και μια μέρα ο κόσμος θα πιστέψει ξανά σ’ εμάς. Δε θα υπάρχει το καλό και το κακό. Θα υπάρχει μόνο το εμείς!

Κάποτε πιστεύαμε ότι οι δαίμονες ήταν κακοί και οι άγγελοι καλοί.
Γιατί; Γιατί να είναι έτσι; Όταν υπάρχει αγάπη, όλα αλλάζουν. Όλοι είμαστε στο ίδιο παιχνίδι αλλά σε διαφορετικά επίπεδα.
Και ο μικρός, γλυκός άγγελος δεν μπορούσε να κρατήσει τα μάτια του μακριά από τον όμορφο δαίμονα!

Μυθιστόρημα, Διάνοια, 2023, 328 σελ.

Ο Πρίγκιπας του Άσγκαρ και τα κρυμμένα Θηρία – Ελένη Μαρούδη

Ο Πρίγκιπας


Όλοι σε αυτόν τον κόσμο περιμένουνε έναν ήρωα. Όλοι έχουμε έναν ήρωα. Αλλά συνήθως κανείς δεν τον ξέρει και όταν τον βρει τον φοβάται. Ίσως να φοβάται και ο ίδιος λίγο μέχρι να ανακαλύψει τις δυνάμεις του.
Έτσι λοιπόν εκείνη την ημέρα σε εκείνο το ερειπωμένο σπίτι, και τη νύχτα του Φέοχ ο πρίγκιπας Άσγκαρ ανακάλυψε για πρώτη φορά τη δύναμη του. Το κορμί του έκαιγε, ένιωθε να παίρνει φωτιά από τα σημάδια που χαραζόντουσαν όταν ήθελαν να τον προειδοποιήσουν ή να του δείξουν το επόμενο βήμα. Τα όνειρά του κάθε φορά τον εξαντλούσαν, έμοιαζαν τόσο αληθινά. “Γιατί σε μένα; Είμαι ο μοναδικός ή όχι;”
Όλοι κρύβουμε ένα τέρας μέσα μας, ή καλύτερα ένα ζώο. Αλλά ποιο ζώο είναι έτοιμο να πάρει τη μισή δική του μορφή και τη μισή ανθρώπινη και είναι έτοιμο να πολεμήσει για το καλό του βασιλείου του, για το καλό του λαού του; Οι Μουτάτιο, οι Μπελαναντίρ και οι Αβένκι θα σταθούν στο πλευρό του χρυσού και του μπλε δράκου, οι πάνθηρες, οι τίγρεις και οι λύκοι θα σώσουν τα μαργαριτάρια. . .
“Μπορεί τελικά να μην είμαι εγώ ο ήρωας, αλλά σίγουρα κάτι είμαι και θα το ανακαλύψω!”

Μυθιστόρημα, Διάνοια, 2022, 422 σελ.

Πηγές: Biblionet, Διάνοια