Ελένη Μαυρομάτη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελένη Μαυρομάτη γεννήθηκε στις Σέρρες όπου και μεγάλωσε στο Γάζωρο Σερρών.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη λογιστική και πλέον είναι μητέρα ενός αγοριού. Η ενασχόληση της με τη συγγραφή ξεκίνησε με αφορμή την εσωτερική της επιθυμία να εξελίσσεται διαρκώς μαθαίνοντας και αποκτώντας γνώσεις. Βασικός της στόχος για όλα αυτά είναι μέσω της προσωπικής της ανέλιξης να γίνεται καλύτερος άνθρωπος.
Διηγήματα
Επιστολές προς εραστές (2021), Εκδόσεις Φυλάτος

Επιστολές προς εραστές – Ελένη Μαυρομάτη

Επιστολές προς εραστές


Οι επιστολές προς Εραστές είναι όλα όσα θέλουν ή δε θέλουν και όσα μπορούν ή δεν μπορούν να συζητήσουν οι έρωτες μεταξύ τους.
Υπάρχουν έρωτες δοτικοί που θαυμάζουν και χαίρονται να βλέπουν το ταίρι τους να εξελίσσεται, υπάρχουν όμως και έρωτες τοξικοί και επικίνδυνοι που θέλουν να έχουν κάποιον κοντά τους απλώς για να τον αποτραβήξουν από τον ήλιο και να τον παρασύρουν στην αδιέξοδη δίνη τους.
Η Δανάη Βεντουρά θέλει να βρει την ευτυχία στον έρωτα. Αυτή η αναζήτηση θα της διδάξει πολλά για το τι δεν είναι τελικά η ευτυχία. Γιατί αυτή βρίσκεται στις επιλογές και στις στιγμές. Ευτυχία είναι όταν ισορροπεί το μέσα με το έξω σου. Μοιάζει σαν τη βροχή, όταν η γη ανοίγεται και ο ουρανός προσφέρει. Είναι η στιγμή που επιλέγεις τη σωστή κατεύθυνση και το βελάκι βρίσκει στόχο. Ευτυχία είναι ο ίδιος ο έρωτας, αρκεί να είσαι ανοιχτόμυαλος και διορατικός.

Διηγήματα, Εκδόσεις Φυλάτος, 2021, 112 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος