Ελένη Περινού

Ελένη Περινού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελένη Περινού σπούδασε κλασική κιθάρα κι αργότερα, τελειώνοντας τα ΤΕΙ Αθηνών, ασχολήθηκε με την παιδαγωγική ως νηπιαγωγός. Παρακολούθησε σεμινάρια ψυχολογίας και διαλογισμού ενώ συνεχίζει τις σπουδές της στον κλάδο της διαιτολογίας, ερευνώντας τους ψυχολογικούς παράγοντες που επιδρούν στη διατροφή. Εκτός από λογοτεχνία, η Ελένη Περινού έχει γράψει ποίηση, στίχους και τραγούδια. Επίσης, έχει εκδόσει τη δική της δουλειά “Περγαμηνή”, όπου τραγουδά η ίδια.

Σαν να σε ξέρω χρόνια – Ελένη Περινού

Σαν να σε ξέρω χρόνια


«Σε παρακαλώ εγώ, ένας μικρός κι ασήμαντος θεός. Μεγάλωσέ με! Κάνε με να γίνω ολόκληρος ο εαυτός σου! Ζήσε! Κι άσε την καρδιά σου ελεύθερη ν’ αποφασίσει…»
Η Μυρσίνη, μια κοπέλα που πλησιάζει τα τριάντα, ζει εδώ και χρόνια στην Αθήνα. Οι ρυθμοί της πρωτεύουσας, η αποξένωση, τα ρηχά συναισθήματα και οι εφήμερες σχέσεις, έχουν σκληρύνει τόσο την καρδιά της, που έχει απορρίψει τον έρωτα ως όραμα ολοκλήρωσης και ευτυχίας, θεωρώντας τον οικτρή πλάνη. Ώσπου, ξαφνικά, ένας μικρός θεός εμφανίζεται από το πουθενά και της φέρνει τα πάνω-κάτω… Ένας έρωτας εισβάλλει στη ζωή της και σαρώνει τα πάντα! Αλλά μήπως και αυτός είναι μια πλάνη; Τι παιχνίδια παίζει η μοίρα και ποιος τη διαφεντεύει; Πώς να ξεχωρίσει κανείς ανάμεσα στα χιλιάδες σοκάκια του νου το ένα, το μοναδικό, το δύσβατο, μα και αληθινό μονοπάτι της καρδιάς;
«Όλα ανατρέπονται, όλα γκρεμίζονται και μόνο η καρδιά μένει αλώβητη, κυρίαρχη στους αιώνες, ταξιδεύοντας στο απέραντο σύμπαν της αγάπης».

Μυθιστόρημα, Διόπτρα, 2001, 198 σελ.

Είμαι κι εγώ σαν κι εσένα – Ελένη Περινού

Είμαι κι εγώ σαν κι εσένα


Ο Αντώνης είναι έτοιμος από καιρό να δεχτεί την πιθανότητα μιας αγάπης που αψηφά το χρόνο και το χώρο. Ευαίσθητος, αλαφροΐσκιωτος σχεδόν, αρνείται να αρκεστεί σε μια συμβατική ζωή και στον έρωτα δίχως πάθος, γιατί γνωρίζει πως δεν έχει ακόμα συναντήσει την αδελφή ψυχή του.
Ακόμη και πριν γνωρίσει από κοντά τη Φαίδρα, το “ξωτικό” του, ξέρει ότι η γυναίκα αυτή είναι, για καλό ή για κακό, το πεπρωμένο του…
«Ένιωσα σαν να κυλούσε μέσα στις φλέβες μου και μου τραγουδούσε, “μη σε νοιάζει, μην πονάς, είμαι κι εγώ σαν κι εσένα. Κι άμα τα λάθη σου αγαπάς, είναι σαν ν’ αγαπάς εμένα!”»

Μυθιστόρημα, Διόπτρα, 2003, 188 σελ.

Ε, και; – Ελένη Περινού

Ε, και;


Το παρόν βιβλίο είναι ένα Μια λεπτουργηματική καταγραφή ψυχικών κινήσεων και διαθέσεων που βασίζεται σε αληθινά περιστατικά! Ένα αριστούργημα πραγματικής ζωής σημερινών ανθρώπων, που συγκινεί, διεγείρει και καθηλώνει.Ο Άρης θεραπευτής και η Άννα θεραπευόμενή του. Ανάμεσα τους γεννιέται ένας έρωτας, τουλάχιστον αντιδεοντολογικός. Τα δεν και τα πρέπει εμφανίζονται άμεσα με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, απομακρύνοντας τις καρδιές των ανθρώπων, στερώντας τους τη χαρά της ζωής. Παράξενα παιχνίδια της μοίρας χαράζουν την πορεία της ψυχής, ζητώντας της να ανταποκριθεί, να επιλέξει η ίδια ποιόν δρόμο θα ακολουθήσει μέχρι να ανακαλύψει τη δική της αλήθεια.

Μυθιστόρημα, Αρμός, 2018, 486 σελ.

Μυθιστορήματα
Σαν να σε ξέρω χρόνια (2001), Διόπτρα
Είμαι κι εγώ σαν κι εσένα (2003), Διόπτρα
Ε, και; (2018), Αρμός

Πηγές: BiblioNet, Αρμός, Διόπτρα