Ελένη Τσαγκά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελένη Τσαγκά γεννήθηκε στον Πειραιά, όπου ζει μέχρι σήμερα.
Είναι δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel. Στο παρελθόν εργάστηκε ως παρουσιάστρια της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής “Πλήρες πρωινό”, ενώ έχει εργαστεί και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ANT1, MEGA, EΡΤ και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Top FM, Κανάλι Ένα, καθώς και σε εφημερίδες και σε περιοδικά.

Όταν πονάει το δοντάκι – Ελένη Τσαγκά
Τον λένε Γκουγιούφα, Κώστα Γκουγιούφα και είναι οδοντίατρος. Φοβάται το γάμο-αλλά γνωρίζει το σόι της Καίτης, απατά την αρραβωνιαστικιά του με την ξαδέρφη της στο υπόγειο και τον πιάνει επ’ αυτοφώρω ο άντρας της ερωμένης του. Η θεία παθαίνει εγκεφαλικό, ο παππούς χαλάει το ντεκόρ, ο Φιλήμονας επιστρέφει εκτάκτως από τις Φιλιππίνες και η Μίνα είναι έγκυος. Την ίδια ώρα αποδεικνύεται ότι υπεύθυνη για το γάμο του παπά είναι μια κοτόσουπα.

Μυθιστόρημα, Modern Times, 2000, 255 σελ.

Όταν πονάει το δοντάκι – Ελένη Τσαγκά
Τον λένε Γκουγιούφα, Κώστα Γκουγιούφα και είναι οδοντίατρος. Φοβάται το γάμο -αλλά γνωρίζει το σόι της Καίτης τρώγοντας χαλβά για επιδόρπιο-, απατά την αρραβωνιαστικιά του με την ξαδέρφη της στο υπόγειο και τον πιάνει επ’ αυτοφώρω ο άντρας της ερωμένης του. Η θεία παθαίνει εγκεφαλικό, ο παππούς χαλάει το ντεκόρ, ο Φιλήμονας επιστρέφει εκτάκτως από τις Φιλιππίνες και η Μίνα είναι έγκυος. Την ίδια ώρα αποδεικνύεται περίτρανα ότι υπεύθυνη για το γάμο του παπά είναι μια κοτόσουπα. Τελικά, είναι πολύ αργά όταν ο Κώστας Γκουγιούφας καταλαβαίνει ότι τέσσερα πράγματα είναι πάντοτε περισσότερα απ’ όσο νομίζουμε: τα χρόνια μας, τα χρέη μας, τα λάθη μας και οι εχθροί μας!

Μυθιστόρημα, Modern Times, 2006, 223 σελ.

Το δίλημμα του σκαντζόχοιρου – Ελένη Τσαγκά
Είτε για να ζεσταθούν είτε για να ζευγαρώσουν, οι σκαντζόχοιροι όταν πλησιάζουν ο ένας τον άλλο πληγώνονται από τα αγκάθια του συντρόφου τους. Πονάνε. Το ίδιο συμβαίνει συχνά και με τους εραστές. H υπερβολική οικειότητα κάποια στιγμή τραυματίζει κι απογοητεύει.

“Τελικά υπάρχει ασφαλής απόσταση ανάμεσα στο πολύ κοντά που πληγώνει και στο πολύ μακριά που παγώνει;” αναρωτιέται η Γεωργία, η ραδιοφωνική παραγωγός στο μεγαλύτερο σταθμό της πόλης, που ζούσε μια ήρεμη και βαρετή ζωή για πολλά χρόνια δίπλα στον εφηβικό της έρωτα κι ας τον είχε πιάσει αρκετές φορές με άλλες γυναίκες. Και μετά… ξύπνησε! Κι αποφάσισε να πιει τη ζωή με το μπουρί της σόμπας ψάχνοντας ταυτόχρονα για το μεγάλο έρωτα. Απογοητεύεται όμως από τους άντρες και πληγώνεται, αλλά και κείνη τους πληγώνει χωρίς οίκτο. Και τους αποτελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες. Αλλά ούτε μία στιγμή δεν εγκαταλείπει. Γιατί μπορεί στα είκοσί της να αισθανόταν σαράντα, τώρα όμως στα τριάντα και βάλε νιώθει είκοσι και βγάλε. Και δεν φοβάται πια να ζήσει, να ερωτευτεί, να ρισκάρει, φοβάται μόνο το μυστηριώδη άγνωστο που της στέλνει μήλα και ανθοδέσμες, και στο τέλος φτάνει να απειλεί την ίδια της τη ζωή.

Μυθιστόρημα, Ωκεανίδα, 2016, 464 σελ.

Αναμνησία – Ελένη Τσαγκά
Αναμνησία σημαίνει αντίσταση στη λήθη, και η μοναχική Μάχη αρνείται να ξεχάσει αυτούς που της στέρησαν τη χαρά απ’ όταν ήταν δέκα χρονών. Η οργή και η δίψα για εκδίκηση την κάνουν να κινείται στα όρια της παρανομίας και της ψύχωσης. Δεν την κυνηγούν όμως μόνο τα φαντάσματα του παρελθόντος. Κάποιοι συνωμοτούν εναντίον της και φτάνουν ν’ απειλούν την ίδια της τη ζωή. Και τότε εμφανίζεται ένας άγνωστος, τον οποίο δεν θα διστάσει στιγμή ν’ ακολουθήσει. Τον ερωτεύεται παράφορα δίχως να μάθει την ταυτότητά του. Μόνο ο εργοδότης της, πασίγνωστος ψυχίατρος, μπορεί να τη βοηθήσει. Τα πράγματα όμως δεν είναι πάντα όπως φαίνονται, ούτε όμως κι αλλιώς. Εξαρτάται ποια ματιά θα διαλέξεις… H δημοσιογράφος Ελένη Τσαγκά επανέρχεται μ’ ένα ψυχολογικό, ερωτικό μυθιστόρημα που θα ταράξει τα νερά.

Μυθιστόρημα, Ωκεανίδα, 2017, 448 σελ.

Μυθιστορήματα
Όταν πονάει το δοντάκι (2000), Modern Times
Όταν πονάει το δοντάκι (2006), Modern Times
Το δίλημμα του σκαντζόχοιρου (2016), Ωκεανίδα
Αναμνησία (2017), Ωκεανίδα

Πηγές: Biblionet, Modern Times, Εκδόσεις Ωκεανίδα