Ελένη Τζιγκούρα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελένη Τζιγκούρα γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ ένα όμορφο χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου, τη Ραψάνη.
Όταν ήταν στο δημοτικό, μετακομίσανε με την οικογένειά της στη Λάρισα. Σε ηλικία δεκατριών ετών, έχασε τον πατέρα της και τότε άρχισε να γράφει. Το γράψιμο και το διάβασμα, απάλυναν τον πόνο της ψυχής της και της έδωσαν φτερά.!
Σπούδασε νηπιαγωγός γιατί αγαπούσε και αγαπά πολύ τα παιδιά και ήθελε ν’ ασχοληθεί μαζί τους και να εισχωρήσει στον όμορφο κόσμο τους! Σα νηπιαγωγός, ασχολήθηκε ενεργά με το θεατρικό παιχνίδι, την αισθητική αγωγή, τα παραδοσιακά παιχνίδια, τη διαφορετικότητα και πήρε μέρος σε πάρα πολλά προγράμματα και καινοτόμες δράσεις.
Εργάστηκε στη Βόρεια, Νότια Ελλάδα και στις Κυκλάδες όπου και έμεινε δύο χρόνια στη Σύρο εργαζόμενη στο νηπ/γείο Άνω Σύρου. Έχει ταξιδέψει σχεδόν σ’ όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά μαγεύτηκε από τις Κυκλάδες και το φως του Αιγαίου!
Σε ώριμη πλέον ηλικία και έχοντας δύο κόρες δεκαεπτά και δεκατριών ετών, αποφάσισε πως θέλει να μοιραστεί τα γραπτά της με τον κόσμο και να δώσει στα παιδιά ό,τι της έδωσαν κι αυτά τόσα χρόνια δουλεύοντας κοντά τους.
Το «Φως μες στο σκοτάδι» είναι το πρώτο της βιβλίο για παιδιά και εφήβους. Ακολούθησε η «Αστερόεσσα», ένα κοινωνικό, αισθηματικό μυθιστόρημα. Από τον Φεβρουάριο του 2023, ανήκει στην οικογένεια των Εκδόσεων ΔΕΡΕ και «Το Ταγέρ» είναι το πρώτο βιβλίο της, κάτω από την σκέπη τους.
Μυθιστορήματα
Αστερόεσσα
Το ταγέρ (2023), Δερέ Εκδόσεις

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Φως μες στο σκοτάδι (2019)

Το ταγέρ – Ελένη Τζιγκούρα

Το ταγέρ


Θα θέλαμε, εμείς οι άνθρωποι, να ξεχνάμε για να μην πονάμε; Να περπατάμε στους δρόμους και να μη θυμόμαστε από που ήρθαμε και που πάμε; Να μην έχουμε πια ούτε όνομα, ούτε διεύθυνση, και να μας καθορίζει πλέον το μπλε ταγέρ που φοράμε;
«Το Ταγέρ», ένα μυθιστόρημα της κυρίας Ελένης Τζιγκούρα για τις ακρωτηριασμένες ψυχές που πρέπει να μάθουν να ζούνε στο σήμερα χωρίς το άλλο τους μισό. Μια ωδή στον ανθρωπισμό και στην αλληλεγγύη που χαρίζουν ένα αύριο, σε όσους η αφόρητη απουσία έχει αποξενώσει από το χθες.
Σοφία Δερέ Εκδότρια

Μυθιστόρημα, Δερέ Εκδόσεις, 2023, 172 σελ.

Πηγές: Biblionet, Δερέ Εκδόσεις