Ένα συρτάρι

Ελένη Βλάχου

Ελληνες λογοτέχνες
H Ελένη Βλάχου γεννήθηκε στη Σπάρτη.
Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων αλλά ποτέ δεν το ακολούθησε ως επάγγελμα. Το ταξίδι της μητρότητας την οδήγησε να φτιάξει το δικό της προσωπικό blog: Καρυδότσουφλο – Το πιο τρελό ταξιδιάρικο ελληνικό blog!, και να μοιράζεται σκέψεις και ιδέες με άλλους γονείς. Διηγήματά της έχουν βραβευτεί και συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις. Το “Ένα συρτάρι μυστικά” είναι η δεύτερη ιστορία της που γίνεται βιβλίο. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Σπάρτη με την οικογένειά της, μεγαλώνει παρέα με τα αγόρια της, ταξιδεύει και ονειρεύεται.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Ένα συρτάρι μυστικά (2022), Ψυχογιός

Ένα συρτάρι μυστικά – Ελένη Βλάχου

Ένα συρτάρι


Ο παππούς Αρτέμης φτιάχνει ένα καινούριο έπιπλο που το λένε σεκρετέρ και το χαρίζει στον συνονόματο εγγονό του. «Εκεί», του λέει, «κάθονται και μελετάνε όλοι οι σοφοί άνθρωποι». Ο μικρός Αρτέμης εγκαινιάζει το νέο του απόκτημα με μια ζωγραφιά στον πάτο του συρταριού.
Τα πράγματα όμως θα πάρουν μια παράξενη τροπή και το σεκρετέρ με το ζωγραφισμένο συρτάρι θα ζήσει μια απίστευτη περιπέτεια.

Μια ιστορία που μας μιλάει για τον κύκλο της ζωής, την αξία των άψυχων αντικειμένων και τη σπουδαιότητα του να κάνεις όνειρα και να παλεύεις γι’ αυτά.

Μια ιστορία αποτυπωμένη σε ένα συρτάρι!

Εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2022, 56 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ψυχογιός

Please wait...