Στην άκρη

Ηλίας Τριανταφυλλόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Πόσο µεγάλη είναι η απόσταση που χωρίζει τα µαθηµατικά προβλήµατα από τις αστυνοµικές υποθέσεις; Ο συγγραφέας Ηλίας Τριανταφυλλόπουλος πιστεύει ότι είναι µικρή. Και τα δυο είναι σπαζοκεφαλιές που απαιτούν αυξηµένη προσοχή, καθαρό µυαλό και καλή γνώση των κανόνων της λογικής. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ασχολήθηκε τόσο µε τα πρώτα όσο και µε τις δεύτερες. Μετά το τέλος των πανεπιστηµιακών του σπουδών στο Πανεπιστήµιο της Αθήνας και τη µεταπτυχιακή του ειδίκευση στην Αγγλία, δούλεψε αρκετά χρόνια στην τριτοβάθµια εκπαίδευση, διδάσκοντας Φυσική και Μαθηµατικά. Σήµερα, ζει σε ένα χωριό της Ηπείρου, κοντά στις φυσικές οµορφιές που διαθέτει αυτή η περιοχή της χώρας µας.
Μυθιστορήματα
Η καλύβα του Καραγκιόζη (2010), Publibook
Βαραάτ (2010), Publibook
Ο χρησμός της Πυθίας (2011), Οσελότος
Στην άκρη του γκρεμού (2022), Εκδόσεις Πηγή

Στην άκρη του γκρεμού – Ηλίας Τριανταφυλλόπουλος

Στην άκρηΤι γίνεται όταν ένας μεθοδικός δράστης
κι ένας περιθωριακός αστυνόμος
έρχονται αντιμέτωποι σε έναν αγώνα
με απρόσμενη κατάληξη;


Όταν η αθωότητα βρίσκει απέναντί της το διαβολικό κακό, τότε η τεκτονική σύγκρουση που ακολουθεί δηµιουργεί έναν απότοµο γκρεµό. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας περπατούν κοντά σε έναν τέτοιο γκρεµό. Κάθε τους λάθος κίνηση είναι αναπόφευκτο να αποβεί µοιραία. Αντικειµενικός σκοπός της πορείας τους είναι να αποδώσουν δικαιοσύνη σε µια ενέργεια που τάραξε την κοινωνία τους. Αν και ξεκίνησαν πιστεύοντας ότι µια τέτοια ενέργεια θα πρέπει να διέπεται από τους θεσµικούς κανόνες µιας πολιτισµένης κοινωνίας, στο τέλος θα συνειδητοποιήσουν ότι οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουν είναι προσωπικές και, εποµένως, δύσκολες και επώδυνες. Και, το χειρότερο, κάθε τέτοια απόφαση, ίσως, ισοδυναµεί µε µια µοιραία κίνηση στην άκρη του γκρεµού.
Ένα αποτρόπαιο έγκληµα προς εξιχνίαση, µια σκοτεινή ιστορία πάθους µε ρίζες στο παρελθόν, ένας αντικατοπτρισµός της σύγχρονης κοινωνίας.
Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα όπου το μυστήριο βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού…

Crime

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2022, 630 σελ.

Ο χρησμός της Πυθίας – Ηλίας Τριανταφυλλόπουλος

Ο χρησμός


“Στην αρχή, οι γιατροί εξέταζαν μόνο τον Μένι. Παρακολουθούσαν μόνο τη δική του εξέλιξη. Κάποτε μας είπαν να πάμε και τον Νιέμ. Άρχισαν να εξετάζουν κι αυτόν, κυρίως για να έχουν ένα μέτρο σύγκρισης με τον Μένι. Η ίδια περιοχή που παρουσιάζει μιαν ανώμαλη συμπεριφορά στις ακτινογραφίες του Μένι, διαπιστώθηκε ότι έχει μιαν αστάθεια και στις ακτινογραφίες του Νιέμ. Ήταν δύσκολο να το διαπιστώσουν στην αρχή, γιατί η αστάθεια ήταν και εξακολουθεί να είναι μικρή, αλλά είναι οπωσδήποτε υπαρκτή. Μας φοβίζει το ότι μπορεί κάτι να διαταράξει τον εγκέφαλο του Νιέμ, κι αυτό να τον οδηγήσει σε…”

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2011, 208 σελ.

Βαραάτ – Ηλίας Τριανταφυλλόπουλος

ΒαραάτΕπιστημονική φαντασία


Στην Κάλμα, μια μελλοντική κοινωνία που επιβίωσε ενός καταστρεπτικού πολέμου, οι άνθρωποι έχουν εναποθέσει την εξουσία στον Βαραάτ, έναν υπολογιστή απεριορίστων δυνατοτήτων. Δραστηριοποιούμενοι σε ένα περιβάλλον απόλυτου προγραμματισμού, επιτήρησης και ελέγχου, οι πολίτες της Κάλμα έχουν την ψευδαίσθηση της ευτυχίας… Υποσχόμενος την αθανασία, ο Βαραάτ κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την παραδοσιακή μέθοδο αναπαραγωγής και να υιοθετήσουν ειδικές γενετικές μεθόδους, με αποτέλεσμα την έκλειψη των δύο φύλων.

Ο Άνχελ, ένας χαρισματικός επιστήμονας και μοναδικός επιζών ενός περίεργου διαστημικού ατυχήματος προ ετών, κατηγορείται για παραβατική συμπεριφορά και κατόπιν ερευνών της Ασφάλειας ανακαλύπτεται ότι διεξήγαγε (χωρίς άδεια φυσικά) πειράματα γενετικής σε σχέση με τα ανθρώπινα φύλα. Ο Βαραάτ συνειδητοποιεί σιγά-σιγά τους κινδύνους που προκύπτουν και προσπαθεί να ματαιώσει τα σχέδια του Άνχελ πριν να είναι πολύ αργά…

Μυθιστόρημα, Publibook, 2010, 302 σελ.

Η καλύβα του Καραγκιόζη – Ηλίας Τριανταφυλλόπουλος

Η καλύβα


Το τηλέφωνο του Αριστείδη Βλένη χτυπάει για να ειδοποιηθεί από την αστυνομία ότι ο Άκης, παιδικός του φίλος, έχει αυτοκτονήσει αφήνοντας ένα σημείωμα υπ’ όψιν του. Το τραγικό γεγονός οδηγεί τον Αριστείδη στην αναπόληση της ζωής τους και των στιγμών που τους είχαν συνδέσει με ακλόνητους δεσμούς φιλίας. Από τη γέννησή τους σε μια επαρχιακή πόλη της μεταπολεμικής Ελλάδας, τη διαφορετική κοινωνική τους θέση (ο ίδιος πάμφτωχος και ορφανός, ο Άκης πλούσιος), την ξένοιαστη ζωή δίπλα στη θάλασσα, τον κρυφό έρωτα του Αριστείδη για την αδερφή του Άκη, τη φυγή τους στην Αθήνα (ο Αριστείδης για σπουδές στη Νομική, ο Άκης λόγω οικονομικών προβλημάτων), την άνοδο του ενός, την κατρακύλα του άλλου…

Μυθιστόρημα, Publibook, 2010, 254 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή, Οσελότος, Publibook

Σχόλιο, κριτική

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *