Ηλίας Τζιτζικάκης

Ηλίας Τζιτζικάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ηλίας Τζιτζικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά.
Σπούδασε νομικά και δημοσιογραφία και σήμερα εργάζεται ως δικηγόρος στον Πειραιά. Είναι υπεύθυνος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού “Δικηγορική Επικαιρότητα” του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, στο οποίο και γράφει.

Προβέντζα – Ηλίας Τζιτζικάκης

Προβέντζα


Το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του όταν ο Άρης Μαρκάκης φτάνει στα Κύθηρα, με την αποστολή να τιμωρήσει τους υπεύθυνους μιας ανεξιχνίαστης δολοφονίας. Κυνηγημένος από τα φαντάσματα της προηγούμενης ζωής του και εγκλωβισμένος στις υπαρξιακές του αναζητήσεις για το Χρόνο και το Θάνατο, έχει αποφασίσει ότι αυτή θα είναι η τελευταία του δουλειά.
Στο παράξενο αυτό νησί όπου κυριαρχεί η “Προβέντζα”, το μαύρο σύννεφο της ομίχλης που φέρνει μαζί του ο δυτικός άνεμος, συναντά τη Μάρθα, μια ξεχωριστή γυναίκα με σκοτεινό παρελθόν. Η σχέση που θα αναπτυχθεί ανάμεσά τους μοιάζει ικανή να ανατρέψει τα πάντα…
Η ομορφιά της Ζωής και η δύναμη του έρωτα μάχονται ενάντια στο χρόνο που κυλά αμείλικτος και το Θάνατο που καραδοκεί παντού, σ’ έναν φαινομενικά μάταιο αγώνα με φόντο τα γκρίζα πέπλα της Προβέντζας.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2016, 292 σελ.

Φυγή – Ηλίας Τζιτζικάκης

Φυγή


Καθώς η αυγουστιάτικη ζέστη κατακλύζει τους στενούς, βρόµικους δρόµους γύρω απ’ το λιµάνι του Πειραιά, έξι γνωστοί δικηγόροι της πόλης βρίσκονται δολοφονηµένοι ο ένας µετά τον άλλο. Ο αστυνόµος Μάριος Φωκάς αναλαµβάνει την εξιχνίαση της υπόθεσης, όµως, όσο κι αν προσπαθεί, είναι σαν να αναζητά ένα φάντασµα. Ο µόνος που γνωρίζει την αλήθεια είναι ο πρώην δικηγόρος Στέλιος Κάτρης, που όµως είναι αδύνατο να την αποκαλύψει, καθώς νοσηλεύεται σε µια άθλια κλινική χρόνιων παθήσεων, αδύναµος να κινηθεί ή να µιλήσει, ξεχασµένος από όλους, εκτός από έναν: τον ίδιο τον δολοφόνο.

Ένα ψυχολογικό θρίλερ, που ισορροπεί ανάµεσα στο δίκαιο και το άδικο, την αλήθεια και το ψέµα, την πραγµατικότητα και την ψευδαίσθηση, µε φόντο το µεγάλο λιµάνι και τους υπηρέτες της δικαιοσύνης.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 266 σελ.

Μυθιστορήματα
Προβέντζα (2016), Εκδόσεις Πηγή
Φυγή (2020), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή