Ελίνα Γαλανοπούλου

Ελίνα Γαλανοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελίνα Γαλανοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε στο Πολιτικό Νομικής Διεθνείς Σχέσεις & Ευρωπαϊκές Σπουδές και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Άμστερνταμ, με θέμα την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Εργάστηκε σε χρηματιστηριακή εταιρεία, σε εταιρείες στο χώρο της υγείας και σε μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες στο χώρο της μόδας, στον τομέα πωλήσεων και ανάπτυξης. Η κρίση της έδωσε την ευκαιρία να στραφεί στο Τουρισμό. Από το 2010 δραστηριοποιείται στα Κύθηρα, με το ξενώνα της Αλοϊζιάνικα 1768, ενώ αργότερα άνοιξαν με το Συνέταιρό της Α. Σάμιο το ρεστωράν ΨΩΜΟΛΑΔΕΑ Ο.Ε., στον Αυλέμονα. Αγαπά και πιστεύει πολύ στον τουρισμό, ενώ θεωρεί ότι οι διακοπές ειναι ιερό κεφάλαιο στη ζωή του κάθε Επισκέπτη του νησιού της. Θεωρεί τον εαυτό της και νοιώθει Τσιριγώτισσα. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και το “Μια ζωή άντρες” είναι το πρώτο της βιβλίο.
Μυθιστορήματα
Μια ζωή άντρες (2013), Άνεμος Εκδοτική

Μια ζωή άντρες – Ελίνα Γαλανοπούλου

Μια ζωή άντρες


Πόσοι άντρες χωρούν σε μια γυναικεία ζωή; Για πόσους άντρες μπορεί μια γυναίκα να μιλήσει; Για ποιους επιλέγει τελικά να αφηγηθεί, έτσι ώστε η γεύση που θα της μείνει να μην είναι πικρή και το χαμόγελο γκριμάτσα;
Είναι διασκεδαστικά τα παιχνίδια που παίζουν η μνήμη, η λογική, η καρδιά και το μυαλό. Οι εικόνες δεν είναι αναγκαστικά εξωραϊσμένες ή όμορφες. Είναι, όμως, υπαρκτές και γέννημα της ίδιας της δύναμης που σπρώχνει τις ζωές όλων μπροστά, μέχρι το τέρμα.
Άντρες προϋπάρχουν στη ζωή μιας γυναίκας, πριν ακόμα έρθει στον κόσμο, για να την διαμορφώσουν, άντρες συναντά καθημερινά, άντρες καθορίζουν τις εποχές της, άντρες την στοιχειώνουν ή την ομορφαίνουν. Άλλες φορές προσκεκλημένοι και άλλες απρόσκλητοι. Σίγουρα, όμως, η τελική επιλογή του ποιος σηματοδοτεί τις μνήμες της είναι δική της και από αυτό το σημείο μπορεί να αφηγείται.

Μυθιστόρημα, Άνεμος Εκδοτική, 2013, 288 σελ.

Πηγές: Biblionet, Άνεμος Εκδοτική