Ελισάβετ Ναζλίδου

Ελισάβετ Ναζλίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελισάβετ Ναζλίδου (1955-2019) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, Ποντιακής καταγωγής.
Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικά έργα, αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις. Γνωστές ήταν οι συχνές συνεργασίες της με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, όπως και εκείνες με διάφορες περιφερειακές σκηνές, ανά την Ελλάδα. Το 2013 βραβεύθηκε με διάκριση του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Δράμας, για την ερμηνεία της στην ταινία της Στρατούλας Θεοδωράτου με τίτλο Όχι πια Ιστορίες Αγάπης.
Έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 64 ετών ύστερα από σύντομη ασθένεια.
Μυθιστορήματα
Έλλη (2023), Ενύπνιο

Έλλη – Ελισάβετ Ναζλίδου

Έλλη


Μια ιστορία για τον έρωτα, το πάθος, την αγάπη και την ενηλικίωση μέσα από τη συνειδητοποίηση. Μια ιστορία για την απώλεια με φόντο τη Θεσσαλονίκη και την ελληνική επαρχία στις πιο αγνές, χαρούμενες και θλιμμένες στιγμές. Η Έλλη. Η Ελλίτσα. Η Έλλη του Γιούρκα. Δυο κόσμοι διαφορετικοί θα συναντηθούν, θα ερωτευτούν βαθιά, θα συνυπάρξουν και θα διαλυθούν με βασική επιδίωξη την αγάπη.
Η Ελισάβετ Ναζλίδου με την ιδιαίτερη, ζωντανή γραφή της, μας παίρνει από το χέρι και μας καταδύει στα πιο βαθιά, ανείπωτα και ουσιώδη ερωτήματα. Τι κρατάει την αγάπη και τι την αφήνει; Πού πάει η αγάπη όταν χάνεται; Εντέλει «τα πουλιά πετούν ελεύθερα» ή «αντάμα»; «Γιούρκα;»
«Δεν φοβήθηκα την αγάπη κυρία Στέλλα. Την ήθελα. Τη λαχταρούσα με όλη μου την ψυχή. Με όλη μου την ψυχή και μ’ όλο μου το είναι σας αγάπησα. Δεν φοβήθηκα την αγάπη. Όσα τη δένουν, την πνίγουν και την κυκλώνουν από παντού, να μην ανασαίνει, αυτά φοβήθηκα…».

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας των Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ)

Μυθιστόρημα, Ενύπνιο, 2023, 180 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ενύπνιο