Ελισάβετ Αγόρου

Ελισάβετ Αγόρου

Ελληνες λογοτέχνες
Γεννήθηκε πάνω στο σμίξιμο του παφλασμού των κυμάτων με το καλοκαίρι ένα μεσημέρι του Αυγούστου στην Πρέβεζα.
Η πόλη στην αγκαλιά του Αμβρακικού κόλπου, έμελλε να αποτελέσει την πρώτη πηγή έμπνευσής της. Από μικρή ζωγράφιζε συναισθήματα με τα ποιήματά της και με μικρά κείμενα που μοιραζόταν με καλούς φίλους. Σπούδασε παιδαγωγικά και ένωσε έτσι την αγάπη της για τη γνώση και τη δημιουργία με τη ζωή. Έχει εξειδικευτεί σε διάφορους κλάδους των Επιστημών της Αγωγής και αρθρογραφεί περιστασιακά σε ιστότοπους ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως εκπαιδευτικός, ενώ συνεχίζει σε πείσμα των καιρών να ονειρεύεται.
Ο “Καθρέφτης” είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Ποιείν και ακολουθεί η έκδοση του πρώτου της παιδικού παραμυθιού από τις εκδόσεις Άρωμα.
Ποίηση
Καθρέφτης (2021), Εκδόσεις Ποιείν

Καθρέφτης – Ελισάβετ Αγόρου

Καθρέφτης


Ο καθρέφτης είναι αυτά που κοιτούμε και όσα φοβόμαστε να κοιτάξουμε. Εκεί αντανακλώνται οι ευχές και οι ελπίδες μας και κάμπτονται οι αντιστάσεις. Είναι όσα τρέμουμε να αντικρίσουμε και κάποτε όσα με μανία ποθούμε να δούμε. Είναι το καθρέφτισμα των άλλων που αλλάζει το είδωλό μας και οι προσμονές μας που ψάχνουν κάπου να πιαστούν. Στη ζωή μας γινόμαστε ο καθρέφτης των άλλων και από εκείνους ζητούμε να μας δείξουν τον εαυτό μας. Το κοίταγμα του ψυχικού μας καθρέφτη είναι για μένα πράξη βαθιά προσωπική, υπαρξιακή και μεταφυσική. Είναι το μέρος που αναζητούμε εκείνο που λείπει από την ολότητα.

Καθρέφτης
Ένας καθρέφτης σε μια φωτογραφία,
ποιά μαγεία να συνέβη εδώ;
Πίσω απ’ της λέξης τη λαγνεία,
μια απαρτία από συναισθήματα θωρώ.
Ποιον να μισώ δεν έχει σημασία.
Μα την αξία που μου έδωσες κρατώ,
για να θυμάμαι την ουσία.
Να κρατιέμαι από ό,τι αγαπώ.

Ποίηση, Εκδόσεις Ποιείν, 2021, 64 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Ποιείν