Ελισάβετ Γιαννίκου

Ελισάβετ Γιαννίκου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελισάβετ Γιαννίκου ζει στη Θεσσαλονίκη.
Είναι απόφοιτος Λυκείου, μιλά αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και μαθαίνει σουηδικά. Παράλληλα έχει επιμορφωθεί στο Εθνικό-Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην οικονομική και στη θετική ψυχολογία και στην αυτοβελτίωση. Είναι πιστοποιημένη life coacher κι έχει τον δεύτερο βαθμό της ενεργειακής θεραπείας Reiki. Έχει μελετήσει για πολλά χρόνια φιλοσοφία, ψυχολογία και τη θεωρία του Νόμου της Έλξης. Τα τελευταία χρόνια οργανώνει σεμινάρια θετικής σκέψης κι έδωσε ομιλίες πάνω στο θέμα.
Δοκίμια-Μελέτες-Συμβουλευτική
Ό,τι πούμε θα χρησιμοποιηθεί υπέρ μας (2021), Εκδόσεις Φυλάτος

Ό,τι πούμε θα χρησιμοποιηθεί υπέρ μας – Ελισάβετ Γιαννίκου

Ό,τι πούμεΟδηγός επιβίωσης στην υπέροχη καθημερινότητα
για να διεκδικήσετε τα όνειρά σας


Έκαψα το φαγητό και τώρα είμαι μπροστά σε μία σκοτεινή μάζα κι ένα δίλημμα, καθώς η ζημιά διορθώνεται με δύο τρόπους.
Ο πρώτος είναι να πάρω ένα δυνατό καθαριστικό, σκληρό σύρμα και να αρχίσω να τρίβω με βέβηλη μανία το σκεύος με κίνδυνο να πάθω τενοντίτιδα. Ο δεύτερος τρόπος είναι να βάλω νερό, μαγειρική σόδα και ξύδι μέσα στο ταψί και να το αφήσω όλη τη νύχτα, ο εφιάλτης του ψυχαναγκαστικού!
Όμως την επόμενη μέρα με ελάχιστη δύναμη θα φύγουν όλα τα υπολείμματα, αφήνοντας στην ουσία το νερό και τον χρόνο να κάνουν τη δύσκολη δουλειά για μένα.
Η ζωή μας είναι μία από τα ίδια. Πάνω στη δυσκολία δεν επιμένουμε με δράση. Όταν η ενέργειά μας είναι στα χαμηλά της λόγω της ζημιάς και το σκεπτικό μας δεν είναι καθαρό, δε θα πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις. Είναι εξυπνότερο να αφήνουμε τον χρόνο να κάνει την «διάλυση» των γεγονότων για μας.
Έχετε σκεφτεί πώς θα ήταν εάν μπορούσατε να διαχειριστείτε τις καταστάσεις της ζωής στρέφοντάς τες υπέρ σας;
Έχετε σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή σας εάν κάθε αρνητική συνθήκη την αποδεχόσασταν και τη βιώνατε ως θετική;
Μήπως τότε θα μπορούσατε να νιώσετε ευτυχία και εσωτερική γαλήνη;
Μέσω προσωπικών βιωμάτων της συγγραφέως, που λίγο πολύ όλοι έχετε ζήσει, θα μπορέσετε να δείτε τη ζωή από μια άλλη οπτική, να νιώσετε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας, αλλά και να μην πάψετε ποτέ να διεκδικείτε τα όνειρά σας.

Συμβουλευτική, Εκδόσεις Φυλάτος, 2021, 176 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος