Ελίζα Σουφλή

Ελίζα Σουφλή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελίζα Σουφλή γεννήθηκε στον Πειραιά.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει κάνει επίσης σπουδές στη μουσική, την ιστορία της τέχνης, το ελεύθερο σχέδιο και τη φιλολογία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2008 ασχολείται με την πολιτιστική δημοσιογραφία και διατηρεί τον πολιτιστικό ιστότοπο ART.harbour. Έζησε και εργάστηκε στην Πράγα στον μουσειακό κλάδο, ενώ πλέον βρίσκεται στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων. Η σκυλίτσα της η Σάββυ είναι η πιο πιστή της σύντροφος σε κάθε ταξίδι. Οι “στιγμές” είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.
Ποίηση
Στιγμές (2021), Εκδόσεις Λιμάνι

Στιγμές – Ελίζα Σουφλή

Στιγμές


Η ποιητική συλλογή “στιγμές” αποτελείται από ποιήματα που γεννήθηκαν την περίοδο των ετών 2010-2020.

Όταν ο άλλος γίνεται ο Άλλος, όταν το Εσύ χάνει πια κάθε τιμή και γίνεται ένας ακόμη ξένος, περαστικός, όταν το Εγώ ακολουθεί κι αυτό με τη σειρά του, και γίνεται ξένος σε ένα σώμα όλο-δικό του που πια δεν το αναγνωρίζει.

Ποιήματα που φέρνουν κοντά στιγμές του παρελθόντος, του παρόντος και του αύριο. Στο άχρονο της ποίησης όλα γίνονται τώρα. Στη λεπτή γραμμή της ζωής καθετί που γεννιέται αποτυπώνεται στη μνήμη και κατακτά τη θέση του στην αιωνιότητα. Και κάπου εκεί, το κενό παραμονεύει να ρουφήξει όλο μας το είναι, και μόνη σωτηρία είναι μια λέξη, η Αγάπη.

Μόνος καθένας ονειρεύεται τα βράδια.

Όταν κοιμάσαι

δεν ελέγχονται τα όνειρα,

κι είναι βασανιστήριο να πλαγιάζεις

μ’ ένα ανικανοποίητο εγώ.

το εγώ

Ποίηση, Εκδόσεις Λιμάνι, 2021, 132 σελ.

Πηγές: Εκδόσεις Λιμάνι