Ελλάδα Σοφοκλέους

Ελλάδα Σοφοκλέους

Ελληνες λογοτέχνες Κύπριοι λογοτέχνες
Η Ελλάδα Σοφοκλέους γεννήθηκε στην Πάφο.
Αποφοίτησε από το Α΄ Γυμνάσιο Πάφου. Σπούδασε Δημοσιογραφία στην Ελλάδα και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Λονδίνο. Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια Δημοσίων Σχέσεων. Ασχολήθηκε με τον εκδοτικό – δημοσιογραφικό τομέα. Εξέδιδε δύο μηνιαία τουριστικά περιοδικά, το Cyprus Time Out και το Nicosia this month, μέχρι το 2000. Παράλληλα εργάστηκε ως τακτική συνεργάτιδα σε εφημερίδες και περιοδικά. Δημοσίευσε αρκετές μελέτες για τον τουρισμό. Ήταν από τα πρώτα στελέχη του Συνδέσμου Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού της Κύπρου και υπηρέτησε για σειρά ετών στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ήταν επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεσογειακού Οργανισμού Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού (OMJET) και μέλος της διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού(FIJET).
Διετέλεσε Γραμματέας της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου. Με δική της πρωτοβουλία, η Εταιρεία εξέδωσε ανθολογία Κυπριακής Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας με χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών. Είναι επίσης μέλος του Κυπριακού κέντρου ΠΕΝ και της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου. Ασχολήθηκε με την ταξιδιωτική λογοτεχνία, το μυθιστόρημα και την ποίηση.
Βιβλία της: Ιστορικό Λεύκωμα του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων: έρευνα και συγγραφή, Έτσι ξαφνικά, Όταν ο χρόνος κόπηκε στα δύο, Χάδι από βελούδο, Τον καιρό που άνθιζαν οι ανεμώνες, Εξ αφορμής, Ανατολή ένα ταξίδι των αισθήσεων, Τα ταξίδια μου.
Μυθιστορήματα
Όταν ο χρόνος κόπηκε στα δύο (2006), Αλεξάνδρεια
Έτσι ξαφνικά (2015), Γαβριηλίδης

Έτσι ξαφνικά – Ελλάδα Σοφοκλέους

Έτσι ξαφνικά


Θα έγραφε το πιο δυνατό, το πιο συγκλονιστικό ρεπορτάζ στην καριέρα της! Την είχε κυριέψει η επιθυμία για επιστροφή. Ένιωθε ότι μια μεγάλη δύναμη την εξακόντιζε στα ύψη, την ωθούσε να παλέψει, να αντισταθεί, να νικήσει! Ήταν μια δύναμη που την έσπρωχνε όλο και πιο κοντά στην έξοδό τη;. Το μυαλό της έτρεχε μακριά και βιαζόταν. Βιαζόταν να καταγράψει τα γεγονότα, ενόσω ήταν ακόμα ζωντανά τα βιώματα, για να είναι όσο γίνεται περισσότερο πειστική κι αληθινή, να αγγίξει τον κόσμο, να συγκινήσει, να προβληματίσει, ακόμα και να ενοχλήσει!

Μυθιστόρημα, Γαβριηλίδης, 2015, 159 σελ.

Όταν ο χρόνος κόπηκε στα δύο – Ελλάδα Σοφοκλέους

Όταν ο χρόνος κόπηκε


Η φυγή φαίνεται πως την απελευθερώνει, την αποδεσμεύει από στεγανά και καλούπια κι έτσι “λυτρωμένη” μπορεί τώρα να πετάξει μακριά και να ζήσει το όνειρό της…
Γεύεται τη χαρά της ζωής που της χαρίζεται απλόχερα, γνωρίζει τον αληθινό έρωτα, ανακαλύπτει την ευτυχία στα απλά και καθημερινά, στα πιο μικρά πράγματα που κρύβει η κάθε στιγμή.
Αφήνεται τέλος στο παιχνίδι της μοίρας που την οδηγεί σε περιπέτειες με απρόσμενες εξελίξεις. Κι ο αναγνώστης, παρακολουθώντας τες, παρασύρεται από τη γοητεία της γραφής και της αφήγησης με την οποία η συγγραφέας πλέκει τον συναρπαστικό της μύθο.

Μυθιστόρημα, Αλεξάνδρεια, 2006, 167 σελ.

Πηγές: Biblionet, Γαβριηλίδης, Αλεξάνδρεια