Ελσα Μαγγανάρη

Ελληνες λογοτέχνες
«Γεννήθηκα στη Νάουσα Ημαθίας.
Από νηπιακή ηλικία ζω στην Θεσσαλονίκη, τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά μου. Είμαι απόφοιτος ιδιωτικής σχολής Λογιστών, μιλάω δύο γλώσσες και εργαζόμουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εταιρεία Τροφίμων. Τα τελευταία όμως, ελάχιστη σημασία έχουν. Ξεκίνησα να γράφω, μετά από παρακίνηση φίλων. Το μυθιστόρημα ‘Επαίτες Ονείρων’ είναι η πρώτη μου συγγραφική προσπάθεια. Λάτρης της γραφής, επιχειρώ να εμφυσήσω σε σκέψεις και συναισθήματα, ζωή…»

Επαίτες ονείρων – Έλσα Μαγγανάρη
Τρεις ιστορίες, τρεις γυναίκες, τόσο διαφορετικές και συγχρόνως τόσο ίδιες, επαιτούν το όνειρο της απόλυτης αγάπης.
Η αυλαία ανοίγει με την αναγεννησιακή μορφή της Ιοκάστης. Γεννημένη στο τέλος του 19ου αιώνα, απολαμβάνει τα οφέλη μιας εποχής, ξέχειλης σε ρομαντισμό και ιπποτισμό. Ωστόσο, ασφυκτιά, εγκλωβισμένη μέσα σε απροσπέλαστους τοίχους καθωσπρεπισμού. Ακολουθεί πιστά τις ενδείξεις της καρδιάς της. Γνωρίζει την επιρροή που ασκεί η αγάπη και γίνεται οικειοθελώς ιέρεια της.
Λίγες δεκαετίες αργότερα, η Μαρίνα καλείται να υπερασπιστεί την βιωσιμότητα του υπέρτατου συναισθήματος, αντιμετωπίζοντας σθεναρά τις δύσκολες συνθήκες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ασπάζεται αδιαμαρτύρητα την δύναμη του πεπρωμένου. Σφραγίζει το τέλος της δικής της ιστορίας.
Η σύγχρονη ηρωίδα, η Εύα, πλήρωσε ακριβά το αντίτιμο της υποτιθέμενης ευτυχίας. Απογοητευμένη, κλείνει ερμητικά τις πόρτες, σε οποιονδήποτε επισκέπτη, είναι καλυμμένος με τον μανδύα του έρωτα. Αγνοεί όμως, πως το σύμπαν έχει επιλέξει ήδη, αυτόν που έχει το μοναδικό αντικλείδι.
Το τέλος ανατρεπτικό, απρόσμενο, επιφέρει την κάθαρση μιας αέναης αρχής.

Μυθιστόρημα, Maradel Books, 2017, 616 σελ.

Μυθιστορήματα
Επαίτες ονείρων (2017), Maradel Books

Πηγές: Biblionet, Maradel Books