Αιμιλία Χιώτη

Αιμιλία Χιώτη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αιμιλία Χιώτη γεννήθηκε στην Κόρινθο.
Μεγάλωσε στο Ναύπλιο όπου τώρα σπουδάζει στο Δ.ΙΕΚ Άριας Τεχνικός Δασικής Προστασίας. Ασχολείται με τη ζωγραφική, το ψάρεμα, πολεμικές τέχνες και τη συγγραφή βιβλίων. Η αγάπη για τη φύση και η ενασχόλησή της με τη ζωγραφική, τις ταινίες φαντασίας, μυστηρίου και περιπέτειας την ώθησε να ξεκινήσει από μικρή ηλικία να γράφει τις δικές της ιστορίες με βάση τη δική της φαντασία και δημιουργικότητά της.
Μυθιστορήματα
Η Χάοτσι και το κλειδί του πέτρινου παλατιού (2022), Παράξενος Ελκυστής

Η Χάοτσι και το κλειδί του πέτρινου παλατιού – Αιμιλία Χιώτη

Η ΧάοτσιΗ τριλογία της Αναγέννησης
Βιβλίο 1


Η νεαρή Χάοτσι μαζί με την παρέα της και τις υπόλοιπες ομάδες παιδιών που έπαιζαν στο πυκνό δάσος, έρχονται αντιμέτωποι με ένα θηρίο που τους κατατροπώνει. Ύστερα από πέντε χρόνια, καθώς οι δρόμοι τους χωρίστηκαν, η Χάοτσι εκπαιδευμένη από έναν άγνωστο δάσκαλο βάζει στόχο να πετύχει αυτό που πάντα ήθελε. Να γίνει μία πολεμίστρια που θα σταθεί στο πλευρό του αφέντη Σάο Λαν. Όταν ο δάσκαλος Γουέι την αποχαιρετά για το μακρινό του ταξίδι την αφήνει στα χέρια του διοικητή Κουάν. Όμως στην πορεία καθώς η Χάοτσι μετακομίζει στο Πέτρινο Παλάτι αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα πράγματα και υπηρέτες να εξαφανίζονται χωρίς να αφήνουν ίχνη.

Έτσι η Χάοτσι αρχίζει να μπλέκεται στην υπόθεση αυτή, όμως ανακαλύπτει πως το παρελθόν της την κοίτα κατά μέτωπο. Ωστόσο ο σταβλίτης γέρος Ποκ τη συμβουλεύει να ενώσει την παλιά της παρέα για να ολοκληρώσει τον σκοπό της. Με την κρίση της όμως θα καταφέρει να το κάνει ή θα χρειαστεί να διακινδυνεύσει τη ζωή της για να βρει τον υπαίτιο; Ποιο είναι λοιπόν αυτό το κλειδί που θα ξεκλειδώσει όλο αυτό το μυστήριο;

Μυθιστόρημα, Παράξενος Ελκυστής, 2022, 462 σελ.

Πηγές: Biblionet, Παράξενος Ελκυστής