Εμμανουέλα Γαβαλά

Ελληνες λογοτέχνες
Ήμουν κόρη του μπαμπά μου και εκείνος ένας υπέροχος βιβλιοφάγος. Ό,τι διάβαζε, διάβαζα. Μέχρι που άρχισα να έχω άποψη και να τη μοιράζομαι μαζί του.

«Γράψε εσύ, λοιπόν, την ιστορία που θα ήθελες να διαβάζεις». Και έτσι έγινε. Γράφω από πάρα πολύ μικρή. Το «Για Σένα, Ακόμα μια ζωή» είναι το πρώτο -όχι χρονολογικά, αλλά αποτελεί έργο ζωής για μένα- άρχισε να γεννιέται στο μυαλό μου μια ιστορία που μου πήρε πολύ καιρό για να γράψω το πρώτο μου βιβλίο, μα άλλο τόσο να πάρω απόφαση ότι έπρεπε να κάνω ριζικές αλλαγές στη ζωή μου. Το τέλος γράφτηκε και για τα δύο – και για το έργο μου, αλλά και για την παλιά μου ζωή.
Ζω, Ακόμα μια ζωή, που όλοι τόσο αξίζουμε.

Ζω και εργάζομαι στην Αθήνα. Θα με βρείτε στην παραλία παρέα με την Λάρα, το σκυλί μου ή κλεισμένη στο σπίτι να γράφω το επόμενο μου βιβλίο. Σαν γνήσιος Δίδυμος αγαπώ την επικοινωνία όσο τίποτα, μπορούμε να μιλήσουμε στο ραδιόφωνο στη διαδικτυακή εκπομπή μου ή στα αγαπημένα social media.

Μυθιστορήματα
Για σένα, ακόμα μια ζωή (2019), Εκδόσεις Πηγή

Για σένα, ακόμα μια ζωή – Εμμανουέλα Γαβαλά
Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου. Ποια βήματα σε έφεραν εδώ; Οι αποφάσεις σου; Η μοίρα; Ή μήπως το πεπρωμένο κάποιων πριν από εσένα;

Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου δεν είναι απλώς ένα βιβλίο, αλλά… Ακόμα μια ζωή!

Πρόκειται για ένα παραμύθι για ενήλικες, όπου όλα τα στοιχεία της πλάσης θα συμβάλουν στο να γεννηθεί μια ιστορία για τη ζωή και τον έρωτα, για το φως και το σκοτάδι που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Ένας αέναος χορός γεμάτος ανθρώπινες ιστορίες και μέρη που φαντάζουν τόσο μακρινά αλλά και τόσο οικεία, όπως η Πάτρα του 1939, εκεί όπου η Μαίρη και ο Τάσος γνωρίστηκαν.

Και όσο ο δικός τους καρμικός έρωτας εξελίσσεται, η μοίρα πλέκει τις ζωές όσων ακολουθούν μετά από εκείνους, συμπαρασύροντάς τους σε τέτοιον βαθμό που πλέον η Μαίρη και ο Τάσος δεν είναι απλώς δύο βασικοί ήρωες, αλλά ο λόγος που έγιναν όλα.

Οι ζωές τους θα προχωρούν παράλληλα, μέσα από πρόσωπα κοντινά και μακρινά. Κι εσένα, αναγνώστη, ο Άνεμος θα σε ταξιδέψει από την κατοχική Ελλάδα ως τα γκρεκάνικα χωριά της νότιας Ιταλίας, η φωτιά θα σε κάψει από την κοσμοπολίτισσα Κέρκυρα μέχρι τη Φλωρεντία και η πολύβουη Νέα Υόρκη θα σε συνεπάρει με τους γρήγορους ρυθμούς της, ώσπου να έρθει η ώρα που το ταξίδι θα τελειώσει εκεί όπου όλα άρχισαν. Όμως τελειώνει, άραγε; Ή μήπως ο Τάσος και η Μαίρη θα χρειαστούν Ακόμα μια ζωή, προκειμένου να ζήσουν όλα αυτά που δεν πρόλαβαν;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 646 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή