Εμμανουήλ Αλέξ. Σακελλάρης

Εμμανουήλ Αλέξ. Σακελλάρης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Εμμανουήλ Αλεξάνδρου Σακελλάρης γεννήθηκε στο Ψυχρό Οροπεδίο Λασιθίου Κρήτης.
Διετέλεσε Επιθεωρητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
Μυθιστορήματα
Εφήμερα όνειρα (2013), Εκδόσεις Όστρια
Άγγελοι του χάους (2014), Mystis Editions
Μια οδύσσεια χωρίς τέλος (2015), Mystis Editions

Μια οδύσσεια χωρίς τέλος – Εμμανουήλ Αλεξ. Σακελλάρης

Μια οδύσσεια


Μέσα στην διεθνή πραγµατικότητα, όπου όλα υπακούουν στην δύναµη του χρήµατος, το κέρδος αναδεικνύεται ως ο απόλυτος θεός. Οι θρησκείες γίνονται οι φορείς µέσα από τους οποίους προωθούνται τα διάφορα συµφέροντα.

Οι ιδεολογίες είναι η βιτρίνα πίσω από την οποία κρύβονται άνοµες πράξεις και ανήθικοι άνθρωποι.

H “Oδύσσεια χωρίς τέλος” είναι ένα µυθιστόρηµα όπου οι ήρωες µπλέκονται σε ένα πραγµατικά φοβερό σκηνικό, όπου παλεύουν πρώτα να βρουν τους εαυτούς τους και µετά να πάρουν θέση έναντι των συµφερόντων εταιρειών πετρελαίων, που φτιάχνουν µια καλοστηµένη ιστορία για να καταφέρουν να αποσπάσουν τα οφέλη από την εκµετάλλευση των υδρογονανθράκων. Τα κοιτάσµατα βρίσκονται στον θαλάσσιο χώρο ενός παραλιακού χωριού, το οποίο είναι χωρισµένο από ένα “φυλετικό” µίσος αιώνων.

Μία δηµοσιογράφος, τέως δικηγόρος, καλείται να παίξει κοµβικό ρόλο σε όλη αυτήν την υπόθεση. Ερευνά από την πρώτη στιγµή ποιοι βρίσκονται πίσω από όλα αυτά και έρχεται αντιµέτωπη µε ιδεολογίες και διάφορες παραθρησκευτικές οργανώσεις, που δεν έχουν κανένα άλλο σκοπό παρά να κρατούν υποταγµένο τον άνθρωπο στα κελεύσµατά τους για να µην µπορεί έτσι να δει την αλήθεια.

Μυθιστόρημα, Mystis Editions, 2015, 304 σελ.

Άγγελοι του χάους – Εμμανουήλ Σακελλάρης

Άγγελοι


Μέσα στην λαίλαπα της οικονομικής και ηθικής κρίσης του σύγχρονου κόσμου οι ήρωες προσπαθούν να αναχαιτίσουν την κατάρρευση που απειλεί τον άνθρωπο. Χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και τις απεριόριστες δυνατότητές του για να εξαρθρώσουν μια επικίνδυνη συμμορία με παγκόσμιες διαστάσεις, η οποία κερδίζει δυσθεώρητα ποσά από την εμπορία του σεξ στον κυβερνοχώρο. Αγωνίζονται με πάθος για να πολεμήσουν τους επικεφαλής αυτών των «σκοτεινών κέντρων» και πολλές φορές υπερβαίνουν και τους ίδιους τους εαυτούς τους. Θυσιάζουν ολόκληρη την ζωή τους για να μπορέσουν να αποκαλύψουν στην ανθρωπότητα ποιοι είναι αυτοί που οδηγούν τα πράγματα στο υπαρξιακό βάραθρο. Στόχος τους είναι να αποκτήσει ξανά η χώρα τους την πρωτεύουσα θέση στο παγκόσμιο πολιτισμικό στερέωμα. Βασικό τους μήνυμα είναι το αίτημα για ανθρωπιά μέσα σε μια κοινωνία που προάγει μόνον την αξία του χρήματος. Θα καταφέρουν τελικά να υλοποιήσουν τους σκοπούς τους;

Μυθιστόρημα, Mystis Editions, 2014, 380 σελ.

Εφήμερα όνειρα – Εμμανουήλ Αλεξάνδρου Σακελλάρης

Εφήμερα


Λίγο πριν από το τέλος της χούντας και οι ήρωες προσπαθούν να προλάβουν την καταστροφή. Η Ελλάδα κινδυνεύει να υποταχθεί στους “εχθρούς” της. Την τελευταία στιγμή όλα ανατρέπονται. Άλλοι θυσιάζονται, άλλοι εξορίζονται, άλλοι λιγοψυχούν. Μπορεί οι συνθήκες να είναι αρκετά δυσμενείς, αλλά κανείς δεν τα παρατάει. Αγωνίζεται μέχρι τέλους. Αρκετοί έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, αλλά από εκεί βοηθούν όσο μπορούν. Πολλές φορές ξεπερνούν τον εαυτό τους. Δεν τους ενδιαφέρει η ζωή τους. Είναι διατεθειμένοι να τη θυσιάσουν για το κοινό καλό. Αυτό που τους νοιάζει είναι να επανέλθει η Δημοκρατία στη χώρα όπου τη γέννησε και η νέα γενιά να ζήσει πιο ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια. Το μήνυμά τους είναι ξεκάθαρο: “Κάτω η χούντα. Ζήτω η Δημοκρατία”.
Θα τα καταφέρουν;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όστρια, 2013, 470 σελ.

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο, Mystis Editions