Κόκκινο της

Ερη Παπαγαλάνη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Έρη Παπαγαλάνη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Ακολούθησε όμως την αγάπη της για το θέατρο και συνέχισε σε δραματική σχολή τις σπουδές της, παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα ιστορίας της τέχνης.
Στα πρώτα θεατρικά της βήματα, μια αιφνίδια νόσος έγινε η αιτία να μείνει σε ακινησία για ένα μακρύ χρονικό διάστημα, στρέφοντας το ενδιαφέρον της στη συγγραφή όπου ανακάλυψε τη δύναμη της κίνησης μέσα από τον πυρήνα της θέλησης.
Κάθε ρανίδα φόβου, εγκλεισμού, έρωτα, οργής, ελπίδας, κάθε ρανίδα πίστης κι αγάπης αποτυπώνεται στους στίχους των ποιημάτων της κι η θέση της καθήλωσης είναι η αφετηρία της κίνησης, μέσα από τη δημιουργία ως αντίσταση σε κάθε τι που προβάλλει ως απειλή διάσπασης. Σε κάθε τι που παρεμβάλλει το αδύνατο μπρος σε αυτό που η φύση ορίζει άρρηκτο δικαίωμα, την ελευθερία να υπάρχεις και να ονειρεύεσαι μέσα από κάθε δυσκολία, μέσα από κάθε ακούσιο περιορισμό.
Η πρώτη ποιητική της συλλογή “Κόκκινο της αναχώρησης” είναι μια απάντηση σε κάθε τι που δρα ως ματαίωση ένωσης κι ολοκλήρωσης. Ήδη έχει ολοκληρωθεί κι η δεύτερη, και εργάζεται πάνω σε μια σειρά διηγημάτων υπό τη μορφή ερωτικών διαλόγων.
Ποίηση
Κόκκινο της αναχώρησης (2022), Εκδόσεις Βακχικόν

Κόκκινο της αναχώρησης – Έρη Παπαγαλάνη

Κόκκινο της


Λέξεις κυλούν στις φλέβες μου αντί για αίμα.
Ώρες τρεχάμενες σπαρμένες θέλξεις.
Ίριδες ανθισμένες τα χείλη μου κι αν του τις χαρίσω.
Πόσο θα κρατήσει η δροσιά κι η θέρμη τους;

Ποίηση, Εκδόσεις Βακχικόν, 2022, 58 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Βακχικόν

Please wait...