Ευα Αρβανίτη

Ελληνες λογοτέχνες


Απο το δράμα στο θαύμα
Στόχος της συγγραφέως, να απευθύνει ένα σωτήριο μήνυμα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Προς μικρούς και μεγάλους, γυναίκες και άνδρες, εργαζόμενους και άνεργους, φτωχούς και πλούσιους, μορφωμένους και αγράμματους. Στο βιβλίο της υπόσχεται να μας οδηγήσει από το δράμα στο θαύμα, διατυπώνοντας 125 προτάσεις, απλές στην εφαρμογή, αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικές.
Χρήσιμο, εύχρηστο, πρακτικό, γλαφυρό και ενθαρρυντικό, μας προετοιμάζει για καλύτερες μέρες στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε και προβληματίζουν όλους, άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο.
Καθολική η ομολογία ότι ο Περικλής Παναγόπουλος, ο διεθνής επιχειρηματίας και “πατριάρχης” της Ελληνικής Επιβατηγού Ναυτιλίας, υπήρξε και παραμένει μόνιμο πρότυπο σε όλους τους τομείς που έδωσε και εξακολουθεί να δίνει το παρόν του.

Περικλής Παναγόπουλος
Κράμα της Μεσσηνίας και της Κωνσταντινούπολης, από όπου κατάγονταν οι γονείς του, όπως υπογραμμίζει σε σημείωμά του σχετικό στην “Εστία”, ο Στέλιος Σταυρίδης, Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Δημιούργησε όσο λίγοι. Ενέπνευσε. Εξασφάλισε καριέρα και μέλλον σε χιλιάδες ανθρώπους. Δίδαξε αγάπη, σύνεση, ευγένεια και την τεράστια αξία της προσφοράς στην κοινωνία. Ακόμα, παρ’ ότι φειδωλός πολύ στους επαίνους, ο Περικλής Παναγόπουλος προσέφερε με πάθος, ενθουσιασμό και αγάπη στους γύρω του, άνοιξε μεγαλοπρεπώς τις πύλες της Ελλάδος προς την Ευρώπη και αντιμετώπισε τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές της πρόσφατης ομηρίας του, με ψυχραιμία, χιούμορ και κατανόηση, στωικότητα και πίστη ενώ με την επιστροφή του δε θύμωσε, δεν έβρισε, δεν απείλησε…

Αγώνας ευθύνης “Σωματείον Χρηματιστηρίου Αθηνών”
Στους νεώτερους χρόνους, κάθε δυναμικός αγώνας για την ανάπτυξη των θεσμών σε όλα τα μέτωπα, πολιτικό, πολεμικό, κοινωνικό, αθλητικό ή οικονομικό υπήρξε αγώνας ευθύνης, ώσπου η χώρα να αποκτήσει τη σύγχρονη, προηγμένη, αναπτυξιακή της δομή. Την παρουσίαση της πολυκύμαντης πορείας πλεύσης του χρηματιστηρίου, το οποίο μαζί με το εμπόριο και τη ναυτιλία αποτέλεσαν τους στυλοβάτες της ελληνικής Οικονομίας σε περιόδους πολέμων και εθνικών συμφορών, επιχειρεί το παρόν σύγγραμμα.
Το έργο αποτελεί απόσταγμα γνήσιου ενδιαφέροντος για το χώρο, τεκμηριωμένο με κάθε δυνατή ακρίβεια κι εγκυρότητα. Διαγράφει την εκπληκτική τροχιά του Χ.Α. γύρω από τον άξονα του ελληνικού κράτους, καθώς και τη συνέχεια, τη συνοχή και τη βιωσιμότητά του μέσα από τις δοκιμασίες δεκατριών κρίσιμων δεκαετιών, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τον άθλο της αδιάκοπης παρουσίας του στο ελληνικό κράτος. Ταυτόχρονα, καταδεικνύει την καθοριστικής σημασίας συμβολή του χρηματιστηρίου στην οικονομική μετεξέλιξη της ελληνικής Οικονομίας και των επιχειρήσεων.
Συνακόλουθα, μέσα από το παρόν σύγγραμμα παρέχονται στους επενδυτές οι προσλαμβάνουσες για ευκρινέστερη επανεξέταση της ένταξής τους στο χρηματιστηριακό χώρο, ο οποίος προσφέρεται για κοινωνικές και ψυχολογικές συσχετίσεις ως ένας μικρόκοσμος της ίδιας της κοινωνίας μας. Κάτω από αυτό το πρίσμα, η παρούσα διερεύνηση αποσκοπεί στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης που γεννιέται μέσα απ’ τη γνώση στην ψυχή του κάθε ερευνητή ή επενδυτή.

Διηγήματα
Μοτίβο η Μανή στην τέμπερα της κάστας της

Ποιήματα
Στα πενηντάχρονα του πάθους
Ηλίανθοι

Οικονομική ιστορία
Αγώνας ευθύνης “Σωματείον Χρηματιστηρίου Αθηνών” (2008)

Δοκίμια -λόγοι
Από το δράμα στο θαύμα (2013)

Βιογραφίες
Περικλής Παναγόπουλος (2013)

Πηγές: BIBLIONET

56 views.