Εύα Καραμάνου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Εύα Καραμάνου γεννήθηκε στη Γοργόπη του νομού Κιλκίς.
Εκεί όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια. Αργότερα ήρθε με την οικογένειά της και εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα ασχολείται με τη φροντίδα των αξιολάτρευτων παιδιών της και τον ελεύθερο χρόνο της, τον αφιερώνει γράφοντας μυθιστορήματα. Είναι κάτι που την ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της φαντασίας!

Η μεγάλη συγνώμη – Εύα Καραμάνου
Δανάη : Ρομαντική και συνεσταλμένη, είχε ένα κουκλίστικο πρόσωπο με παιχνιδιάρικα μαύρα μάτια, γαλλική μυτούλα και ένα χείμαρρο από μακριές μαύρες μπούκλες που πλαισίωναν το πρόσωπό της, θυμίζοντας καλλονή.

Άννα: Ανεξάρτητος χαρακτήρας, δυναμικός, ξανθιά με μεγάλα γαλάζια μάτια με τέλειες αναλογίες, δε θα περνούσε ποτέ απαρατήρητη. Τα δύο κορίτσια συμπλήρωναν το τέλειο δίδυμο της ομορφιάς, η καθεμία ξεχωριστά με τα χαρίσματα που τους έδωσε απλόχερα η φύση. Οι δύο ξαδέρφες μεγάλωσαν μαζί από μικρά παιδιά, δημιουργώντας ένα γερό δεσμό αγάπης και φιλίας, που τίποτα δεν μπορούσε να τον σπάσει, μέχρι που εμφανίστηκε ο Πέτρος, ο γοητευτικός καρδιολόγος κι έτσι ξαφνικά και αναπάντεχα, όπως γίνεται άλλωστε στη ζωή μας, οι μέχρι πριν λίγο αχώριστες κοπέλες ήρθαν να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους , με τον πιο σκληρό και επώδυνο τρόπο. Άραγε η αγάπη έχει το φάρμακο να επουλώσει τις βαθιές πληγές που έχει ανοίξει αυτή η σκληρή δοκιμασία;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite, 2013, 184 σελ.

Μια καρδιά για δύο – Εύα Καραμάνου
Ένα φτωχικό χωριουδάκι στη Σιέρα Λεόνε και λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, ένα χλιδάτο ξενοδοχείο, φιλοξενούσαν δύο διαφορετικούς κόσμους και συνάμα δύο τόσο ξεχωριστά παιδιά. Η οχτάχρονη Νεφέλη και ο εννιάχρονος Σαντ ήρθαν να ανατρέψουν τις ζωές όλων με το άσχημο παιχνίδι που τους έστησε η μοίρα δικαιώνοντας την πιο σπουδαία λέξη του κόσμου, την αγάπη.
Ένα ρακένδυτο, εννιάχρονο αγόρι είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει το δικό του Γολγοθά και συγχρόνως να σηκώσει και το σταυρό της λευκής φίλης του μέσα στη φρίκη των ορυχείων όπου είχαν φυλακιστεί τα δύο παιδιά. Την απίστευτη δύναμη ψυχής και τη θέληση για ζωή, που έκρυβε ο μικρός Σαντ, μπόρεσε να μοιραστεί με την οχτάχρονη Νεφέλη δίνοντάς της πάντα το χέρι του για να κρατηθεί στις δύσκολες στιγμές που βίωναν. Η μικρή Νεφέλη δεν είχε φανταστεί ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της πως η απόδρασή της από το ξενοδοχείο όπου παραθέριζε με τους γονείς της θα γινόταν η αιτία να αναστατωθούν τόσες ζωές όταν επάνω στον παιδικό της αυθορμητισμό πήγε κρυφά στο χωριό του μικρού Αφρικανού Σαντ για να προσφέρει μία μικρή βοήθεια. Οι συνέπειες όμως ήταν τρομερές για την ίδια και την οικογένειά της αλλάζοντας ριζικά τις ζωές όλων για πάντα.

Νουβέλα, Εκδόσεις Πηγή, 2015, 48 σελ.

Μυθιστορήματα
Η μεγάλη συγνώμη (2013), Εκδόσεις iWrite

Νουβέλες
Μια καρδιά για δύο (2015), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite.gr, Εκδόσεις Πηγή

68 views