Εύα Κροκίδη

Εύα Κροκίδη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Εύα Κροκίδη ζει στην Κέρκυρα.
Είναι στέλεχος της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κι ενεργειακή θεραπεύτρια. Πρόσφατα απέκτησε και το πτυχίο της Ιταλικής γλώσσας και φιλολογίας στο ΕΚΠΑ.
Είναι μέλος του ΔΣ της ΧΕΝ Κέρκυρας και μέλος της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας όπου παίζει φαγκότο.
Έχει 2 γιούς κι 1 εγγονό και της αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο.
Έχει ήδη εκδώσει άλλα 2 βιβλία «Στο κανάλι της αγάπης» από τις Εκδόσεις Έψιλον και το «Άγουρες νότες Ευτυχίας» από τις εκδόσεις Φιλύρα.
Μυθιστορήματα
Στο κανάλι της Αγάπης (2005), Έψιλον
Άγουρες νότες ευτυχίας (2016), Φιλύρα
Στην πέμπτη διάσταση (2022), Εκδόσεις Κέφαλος

Στην πέμπτη διάσταση – Εύα Κροκίδη

Στην πέμπτη


Τρεις διαφορετικές ιστορίες που εξελίσσονται μέσα στο χρόνο και σε δυο διαφορετικές χώρες, Ιταλία και Ελλάδα.
Το βιβλίο περιγράφει διαφορετικές κοινωνικές και ιστορικές εποχές και όλα αυτά περιπλέκονται γύρω από τα συναισθήματα που αναπτύσσονται με βασικό στοιχείο τις διαφορετικές εκφάνσεις της αγάπης, οδηγώντας τη βασική ηρωίδα σε μια επόμενη διάσταση στην πέμπτη.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Κέφαλος, 2022, 406 σελ.

Άγουρες νότες ευτυχίας – Εύα Κροκίδη

Άγουρες νότες


Η Ελβίρα ξεκινάει το ταξίδι της ζωής της σε μια λευκή παραλία, και το συνεχίζει στην μεγάλη πόλη, προσπαθώντας να ρουφήξει τις εμπειρίες που μπορεί να της υποσχεθεί μια μεγάλη επαγγελματική καριέρα.

Όμως, οι κρυφές πτυχές της ψυχής της έχουν άλλους σκοπούς και οι άγουρες νότες που γράφτηκαν σε κείνη την λευκή παραλία έρχονται να διεκδικήσουν την ζωήτης μαζί με τις ρίζες της, στην υπέροχη μαγική Κέρκυρα και ανοίγουν τους δρόμους βρίσκοντας νέους ρυθμούς μέσα από την μουσική της ζωής και της αγάπης.

Μυθιστόρημα, Φιλύρα, 2016, 184 σελ.

Στο κανάλι της Αγάπης – Εύα Κροκίδη

Στο κανάλι


Τρεις φίλες ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στον τόπο καταγωγής της μιας από αυτές, σε ένα τουριστικό χωριό της Κέρκυρας.
Εκεί, μέσα στις παραλίες και στη μαγεία του τοπίου, ζουν καλοκαιρινούς έρωτες, γεννιούνται μοναδικά όμορφες φιλίες, αναρωτιούνται για τις σχέσεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων, ανακαλύπτουν χαμένα κομμάτια από τους εαυτούς τους…

Μυθιστόρημα, Έψιλον, 2005, 148 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κέφαλος, Φιλύρα, Έψιλον