Εύα Βακιρτζή

Εύα Βακιρτζή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Εύα Βακιρτζή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Αποφοίτησε από το τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο University of Exeter της Μ. Βρετανίας. Από το ίδιο πανεπιστήμιο απέκτησε M.Ed στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, M.Sc στην Εκπαιδευτική Έρευνα και Ph.D στην κοινωνικοϊστορική ανάλυση του αυτισμού ως συστήματος και μέσα από αυτό στην ανάδυση του αυτιστικού υποκειμένου. Εργάστηκε στην εκπαίδευση σε Μ. Βρετανία και Ελλάδα ως ειδική παιδαγωγός σε ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης, ενώ μέχρι τώρα εργάζεται ως θεραπεύτρια, πάντα στην περιοχή των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών. Παράλληλα δραστηριοποιείται στον ακαδημαϊκό χώρο με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ανακοινώσεις σε συνέδρια κ.λπ. Από το 2013-2014 εργάζεται ως επίκουρη καθηγήτρια Ειδικής Εκπαίδευσης στο Yeditepe University της Κωνσταντινούπολης. Τιμήθηκε με το Βραβείο “Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου” σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα βιβλίου για παιδιά ή νέους για το βιβλίο της “Το αυγό’.
Παιδική λογοτεχνία
Το αυγό (2014), Εκδόσεις Πατάκη
Το αυγό (2021), Εκδόσεις Πατάκη (Ε)

Το αυγό – Εύα Βακιρτζή

Το αυγό


Ο Βίκτωρας είναι ένα λιγουλάκι περίεργο παιδί… Δε μιλάει σχεδόν καθόλου, αποφεύγει να κοιτάει τους περισσότερους ανθρώπους στα μάτια, δεν κάνει εύκολα φίλους και -το πιο μυστήριο;- του αρέσει να στριφογυρνάει ένα κομμάτι σπάγκου στον αέρα για ώρες! Κι όλα αυτά γιατί ο Βίκτωρας τυχαίνει να ζει σε ένα μεγάλο άσπρο Αυγό με σκληρό, πολύ σκληρό τσόφλι!

Τι συμβαίνει λοιπόν μέσα σ’ αυτό το μυστήριο Αυγό; Σε ποιους ανθρώπους και σε ποια πράγματα ο Βίκτωρας δίνει την άδεια να μπαινοβγαίνουν και ποιους αφήνει απέξω; Πώς η δασκάλα Ελβίρα καταφέρνει να ανοίγει χαραμάδες στο σκληρό τσόφλι, χωρίς καν να διαθέτει το σούπερ τρυπάνι; Και -πάνω απ’ όλα- τι θα συμβεί, αν ανοιχτούν πολλές χαραμάδες;

Ένα βιβλίο-γνωριμία με το φαινόμενο του αυτισμού.

Εικονογράφηση: Νικόλας Ανδρικόπουλος
Βραβείο “Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου” Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2014

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Πατάκη, 2021, 32 σελ/Εκδόσεις Πατάκη, 2014, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πατάκη