Ευαγγελία Ζηλιασκοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ευαγγελία Ζηλιασκοπούλου, με καταγωγή από το Θούριο Διδυμοτείχου, είναι καταξιωμένη ποιήτρια, κι έχει εκδώσει την πραγματικά εκπληκτική ποιητική συλλογή της “Οδοδείκτης”.

«Γεννήθηκα στο ακριτικό Θούριο, στον Βόρειο Έβρο. Είμαι εν ενεργεία Εκπαιδευτικός και ζω μόνιμα στο Διδυμότειχο. Θυμάμαι να αγαπώ την Ποίηση από τα παιδικά μου χρόνια, να επιμένω να μυήσω στον κόσμο της τους εκάστοτε μαθητές μου και να τρέφομαι πνευματικά και ψυχικά απ’ αυτήν, ακούγοντάς την μελοποιημένη.»
Ποίηση
Οδοδείχτης (2018), Νέα Διάσταση
Περιακτέον την ψυχήν (2020), Νέα Διάσταση

Περιακτέον την ψυχήν – Ευαγγελία Ζηλιασκοπούλου

Ποίηση, Νέα Διάσταση, 2020, 132 σελ.

Οδοδείχτης – Ευαγγελία Ζηλιασκοπούλου
“Κάτω από το φως του έναστρου ουρανού και υπό τη λάμψη ενός άσπρου κεριού, που η φλόγα του τρεμοπαίζει με έναν πόθο ασύλληπτης έντασης, κατεσταλμένο και συμπιεσμένο-έτοιμο πάραυτα να εκραγεί, κρύβεται το πάθος της δημιουργικής φαντασίας καθώς ερωτοτροπεί δειλά με την πραγματικότητα. Η στιγμή της γέννησης δεν είναι μακριά. Πηγή έμπνευσης οι αγαπημένες μορφές, πηγή Λόγου οι αποθήκες συναισθημάτων, πηγή γραφής οι έντονες επιθυμίες, πηγή δημιουργίας οι ελεγχόμενες εκτονώσεις.. Πώς χωράνε όλα σ ένα λευκό χαρτί; Πώς κινείται το μολύβι, πώς δίνεται η εντολή, πώς το “νιώθω” ντύνεται λέξεις; Τόσο απλά. Η πολλή αγάπη, εντολέας και εντολοδόχος, κίνητρο και υποδοχέας, πομπός και αποδέκτης. Η αγάπη για την Αγάπη, η ποίηση για την Ποίηση.. Τόσο απλά..”

Eπιμέλεια σειράς: Δημήτρης Ιατρόπουλος

Ποίηση, Νέα Διάσταση, 2018, 48 σελ.

Πηγές: Biblionet, Νέα Διάσταση