Ευαγγελία Χ. Σοφρώνη

Ευαγγελία Χ. Σοφρώνη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ευαγγελία Σοφρώνη κατάγεται από την πανέμορφη Νέα Λάμψακο στην Εύβοια, ενώ η καταγωγή των παππούδων της είναι από τη Μικρά Ασία. Είναι καθηγήτρια αγγλικών, έχει τελειώσει μετάφραση και υποτιτλισμό και τώρα είναι φοιτήτρια φιλολογίας. Είναι παντρεμένη και έχει τρία πανέμορφα παιδάκια. Αγαπά πολύ το διάβασμα και γράφει ασταμάτητα. Το “Οι μεγάλοι έρωτες πάντοτε τιμωρούνται” είναι το πρώτο της βιβλίο.
Μυθιστορήματα
Οι μεγάλοι έρωτες πάντοτε τιμωρούνται (2022), Εκδόσεις Άρωμα

Οι μεγάλοι έρωτες πάντοτε τιμωρούνται – Ευαγγελία Χ. Σοφρώνη

Οι μεγάλοι


«Θα σε αγαπώ για πάντα, είσαι η ζωή μου» του είπε και βυθίστηκε στο καταπράσινο των ματιών του που τόσο λάτρευε να ταξιδεύει.
Ένα δεκαοχτάχρονο κορίτσι που ζει μια ήρεμη ζωή στην έπαυλή της στο Διόνυσο μαζί με την οικογένειά της γνωρίζει τον έρωτα της ζωής της μέσα από μια μοιραία συνάντηση. Ενώ όλα μοιάζουν τόσο παραμυθένια, εκείνη πρέπει να τον μοιραστεί με ένα πρόσωπο που ποτέ δε φαντάστηκε ότι θα χρειαζόταν να μοιραστεί κάτι μαζί του, πόσο μάλλον τον πρίγκιπα του παραμυθιού που δεν ήρθε να τη πάρει πάνω στο άσπρο άλογο, αλλά τη μετέφερε σε ένα κόσμο που είτε μαζί, είτε χώρια εκείνη αργοπέθαινε. Σε έναν κόσμο που οι καλές στιγμές βάλθηκαν να τη στοιχειώνουν και να την πονούν πιο πολύ από τις κακές.
Ένας απρόσμενος έρωτας που την έκανε να μάθει να πονά και να της αποδείξει πως όλα στη ζωή είναι δανεικά, ακόμη και ο μεγαλύτερος έρωτας. Λάθη, πάθη, σκοτεινές συνομωσίες, αθεράπευτο μίσος, αγιάτρευτη αγάπη και ένας ωκεανός συναισθημάτων που την έπνιξε μέσα του κι εκείνη ούτε να σωθεί ήθελε, ούτε διαμαρτυρόταν. Αυτό που ζητούσε ήταν η ένωση, η ταύτιση, η θέληση για ζωή που μόνο εκείνος ήξερε να της προσφέρει.
Μια αγάπη που πέρασε από σαράντα κύματα για να φτάσει στην απόλυτη λύτρωση. Μια αθεράπευτη αγάπη που σε ταξιδεύει σε άλλο κόσμο εκεί που όλα είναι δυνατό να συμβούν. Μια αγάπη που ενώ είναι παραδεισένια σε βουτάει στην άβυσσο της κόλασης.
Η αγάπη τους.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Άρωμα, 2022, 234 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Άρωμα