Ευαγγελία Ν. Συροπούλου

Ευαγγελία Ν. Συροπούλου

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Η Ευαγγελία Ν. Συροπούλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε, στα γραφικά Φάρσαλα Θεσσαλίας.
Κατοικεί μόνιμα στη Λάρισα με την οικογένειά της.
Το μικρόβιο της γραφής χαραγμένο στην ψυχή της, τής έδωσε την ώθηση να ξεκινήσει ένα ταξίδι στο χώρο τής λογοτεχνίας.
Είναι απόφοιτος του τμήματος λογοτεχνίας και ποίησης στο: «Mathesis at Crete Univercity». Παρακολούθησε διαδικτυακά μαθήματα, παιδικής λογοτεχνίας και μοντέρνας ποίησης του: «Harmony and Creativity». Επίσης, λογοτεχνία και ιστορία στο: «Εργαστήρι ζωής». Πήρε μέρος σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο «Ελεύθερο πανεπιστήμιο – Πολίτες εν γνώσει».
Η πρώτη της ποιητική συλλογή: «Διαδρομές του Νου και της Ψυχής», εκδόθηκε το 2020. Η παραμυθο-ιστορία: «Ο Μπακάκ – Άκης και η περιπέτειά του», είναι το δεύτερο βιβλίο της, με έκδοση το 2021.
Έργα της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, λογοτεχνικά λευκώματα και συλλογικές εκδόσεις, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.
Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στην αγγλική γλώσσα και παρουσιάστηκαν σε «Διεθνή φεστιβάλ ποίησης»
Είναι μέλος της «Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. – ένωσης λογοτεχνών συγγραφέων Λάρισας» και της «Δ.Ε.Ε.Λ – Διεθνούς Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών», από την οποία βραβεύτηκε για την πρώτη της ποιητική συλλογή.
Ποίηση
Ονειροψιθυρίσματα (2023), Γραφή

Ονειροψιθυρίσματα – Ευαγγελία Ν. Συροπούλου

ΟνειροψιθυρίσματαΠοιητική Συλλογή


Μεταξύ ύπνου και πραγματικότητας, μεταξύ ονείρου και ζωής, νοιώθεις ότι δεν υπάρχουν σκοτούρες και βάσανα.
Έτσι φτάνεις στην ελευθερία του ονείρου. Συνειδητό και ασυνείδητο, μνήμη και λήθη, γνώσεις κι εντυπώσεις, φαντασία και όραμα, αισθήματα και συναισθήματα, ονειροπολήσεις, αυταπάτες ή ψευδαισθήσεις, μαγικά συναντιούνται στα «Ονειροψιθυρίσματα».

Ποίηση, Γραφή, 2023, 88 σελ.

Πηγές: Biblionet, Γραφή