Ευάγγελος Ρ. Ρουσσάκης

Λογοτέχνες
Ο Ευάγγελος Ρ. Ρουσσάκης, μεγάλωσε στην Κάρπαθο και σπούδασε στο Ιστορικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Πραγματοποίησε την έκδοση της πρώτης του ποιητικής συλλογής “Νύχτες Χωρίς” το 2012, η οποία παρουσιάστηκε στην Κάρπαθο και το Ρέθυμνο με τη σύμπραξη καλλιτεχνικών performance.
Σήμερα, συντονίζει σεμινάρια δημιουργικής γραφής στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Από μικρός έτρεφε ενδιαφέρον για την Τέχνη σε διάφορες μορφές της. Έφηβος, ξεκίνησε να δοκιμάζει την έκφραση μέσω της ποίησης.
Ως άτομο βαθιά ευαίσθητο και επηρεασμένο από το νησιωτικό, ακριτικό περιβάλλον γράφει με λυρισμό και νόστο δημιουργώντας ονειρικές εικόνες. Ταυτόχρονα, όμως, αγαπά να δοκιμάζεται στο διαφορετικό και να «χτυπά» τον αναγνώστη με στοιχεία ανοικείωσης.
Πέρα από προσωπική έκφραση, η ποίηση αποτελεί γι’ αυτόν μέσο επικοινωνίας εν είδει παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης.
Μοιράζεται στιγμές αυθόρμητης σύνθεσης και αλληλεπίδρασης ποιημάτων με άτομα που φέρουν κοινό ενδιαφέρον και συνδυάζοντας με αυτό και άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης όπως η ζωγραφική, η κίνηση, η δραματοποίηση του ποιήματος, η φωτογραφία.
Ασχολείται ακόμα με την απόδοση ξενόγλωσσων ποιημάτων στα ελληνικά.

Νοσταλγία του ανεκπλήρωτου – Ευάγγελος Ρ. Ρουσσάκης

Μια σειρά από λέξεις για τον έρωτα, που δεν εκπίπτει, που δεν μετριάζεται, που δεν τιθασεύεται. που τον κοιτάς τις σκοτεινές νύχτες, με τη σίγουρη γνώση πως θα ξημερώσει. Σαν ένα κερί τρεμάμενο από τον αγέρα, που όμως δεν σβήνει. Μια σειρά από λέξεις, για τον πιο αιώνιο, από τους αιώνιους έρωτες, που βίωσαν και δεν βίωσαν ποτέ, οι άνθρωποι. Αυτόν που δεν εκπληρώθηκε ακόμα. Μια σειρά από λέξεις, για τη νοσταλγία του άναρχου φωτός, που στο βάθος του κρύβεται, ο έρωτας. Που όλα, σαν εκ του φυσικού, τα γεννά και τα σκορπίζει στην πλάση, από την αρχή. Χωρίς αρχή, μέση και τέλος, στα πέρατα, της νοσταλγίας, του ανεκπλήρωτου. Μια σειρά λέξεων, που σμιλεύονται ακόμα, ακριβώς, εκεί.

Ποίηση, Όστρια Βιβλίο, 2019, 52 σελ.

Ποίηση
Νύχτες Χωρίς (2012)
Νοσταλγία του ανεκπλήρωτου (2019), Όστρια Βιβλίο

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο

20 views