Ευδοκία Ξανθοπούλου-Βεριοπούλου

Ευδοκία Ξανθοπούλου-Βεριοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ευδοκία-Αικατερίνη Βεριοπούλου-Ξανθοπούλου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ζει στην Αθήνα.
Απόφοιτος του Ιωακειμείου Παρθεναγωγείου και κάτοχος πιστοποίησης από το Istanbul University Language Center. Ομιλήτρια ελληνικών και τουρκικών, έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση κειμένων από τα ελληνικά στα τουρκικά, με θέματα κυρίως από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως τα βιβλία: «Το Νούμερο» του Ηλία Βενέζη, «Πώς η Γερμανία Κατέστρεψε τον Ελληνισμό της Τουρκίας» του Μιχάλη Ροδά, «Κιλαμάν» του Λαζάρου Ασίκογλου, «Κατήχηση» και «Ο Βίος του Αποστόλου Παύλου» του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σωτηρίου Τράμπα, καθώς και άλλα πολλά κείμενα, βασισμένα σε έρευνες ιστορικών.
Έχει λάβει διακρίσεις, όπως το Β΄ βραβείο στο Παιδικό Παραμύθι στο Ευδοκία Ξανθοπούλου-Βεριοπούλου Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Λόγου, Τεχνών και Επιστημών της Ουνέσκο, το έτος 2018, και το Α΄ Βραβείο στην Ποίηση στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Λόγου, Τεχνών και Επιστημών της Ουνέσκο, το έτος 2021.
Μυθιστορήματα
Μαγκούστα (2022), 24 γράμματα

Μαγκούστα – Ευδοκία Ξανθοπούλου-Βεριοπούλου

Μαγκούστα


Στην Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων, μια παρέα παιδιών, παίζοντας στην αυλή ενός σπιτιού, ανακαλύπτουν ένα μυστικό πέρασμα. Αυτό είναι μόνο η αρχή μιας συγκλονιστικής περιπέτειας, με εμπλεκόμενους μικρούς και μεγάλους, αθώους και ενόχους.
Οι εξελίξεις που ακολουθούν, συνυφαίνουν ένα μοναδικό πλέγμα γεγονότων και αποκαλύψεων. Σε αυτό το ταξίδι, ο αναγνώστης καλείται να ταυτιστεί με τους χαρακτήρες και να παρασυρθεί στη δίνη της προσωπικής τους αναθεώρησης.
Ένα έργο πλούσιο σε δράση, με κοινωνικές και ηθικές προεκτάσεις, που διεισδύει στην ψυχοσύνθεση των ηρώων και γεννά ερωτήματα. Μια αστυνομική ιστορία με καθηλωτική πλοκή, ένταση και μυστήριο.

Μυθιστόρημα, 24 γράμματα, 2022, 338 σελ.

Πηγές: Biblionet, 24 γράμματα