Ευγενία Αναστασοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ευγενία Αναστασοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ Αθήνας. Επίσης, έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να γράφει. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Ποιήματά της και άρθρα της με ποικίλη θεματογραφία έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες ιστοσελίδες. Επιπλέον, έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια/διόρθωση βιβλίων. Η “Συνταγή του Θάρρους” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Οπως λέει η ίδια:
«Έχω γεννηθεί στην Αθήνα, είμαι Βιβλιοθηκονόμος στο επάγγελμα, αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι η συγγραφή και η λογοτεχνία. Άτομο καλλιτεχνικό, μου αρέσουν απλά πράγματα, π.χ. μια βόλτα στην εξοχή, ένας καφές με τους φίλους μου, αλλά και το να εξερευνώ καινούργιους κόσμους, μέσα από τα ταξίδια και τη συναναστροφή με άλλους ανθρώπους.»

Η συνταγή του θάρρους – Ευγενία Αναστασοπούλου
Στο μακρινό βασίλειο του Λέγκενφορ, μια φιλόδοξη πριγκίπισσα και τρεις νεαροί άρχοντες επιδιώκουν να σφετεριστούν το θρόνο του συνομήλικου βασιλιά τους. Ο μόνος τρόπος να το καταφέρουν αυτό, είναι να προσπαθήσουν κάτι αλλόκοτο, που γράφει μια μυστηριώδης, μαγική διαθήκη: να τον τρομάξουν.
Όμως, αυτό που φαίνεται τόσο απλό, αποδεικνύεται ο μεγαλύτερός τους εφιάλτης, καθώς μπλέκονται σε μια περιπέτεια μέσα από την οποία έρχονται αντιμέτωποι με τους δικούς τους φόβους.
Μια επική αναζήτηση, με χιούμορ αλλά και συναισθήματα, που προσκαλεί τον αναγνώστη να ανακαλύψει, όπως οι ήρωες, το νόημα του θάρρους.

Αυτό το βιβλίο προτείνεται όχι μόνο στους φίλους της λογοτεχνίας του φανταστικού, αλλά και σε όποιον αγαπάει τις περιπέτειες, τις χιουμοριστικές ή τις αισθηματικές ιστορίες ή θέλει να θυμηθεί και να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει θάρρος πραγματικά.

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2019, 250 σελ.

Μυθιστορήματα
Η συνταγή του θάρρους (2019), Συμπαντικές Διαδρομές

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές