Ευγενία Χριστοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ευγενία Χριστοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας.
Είναι το όγδοο παιδί της πολύτεκνης οικογένειας του Γεωργίου και της Ελένης Χριστοπούλου. Τελειώνοντας το τρίτο Λύκειο Πύργου, σπούδασεστο ΑΤΕΙ Πειραιά στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίαςκαι απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο: στρατηγικές διαχείρισης καταστροφών και κρίσεων σε Εθνικό και Διεθνές περιβάλλον. Το 2003 έπειτα από γραπτό διαγωνισμό διορίστηκε στο Στρατό, στο Νομικό σώμα του ΓΕΕΘΑ. Σήμερα φέρει τον βαθμό του Επιλοχία και υπηρετεί από το 2012 στη ΣΕΤΤΗΛ. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Η Ευγενία Χριστοπούλου έχει αναπτύξει έντονη ανθρωπιστική και κοινωνική δράση. Είναι Σαμαρείτισσα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ανάδοχος παιδιού και πολίτης του κόσμου στην ACTIONAID. Είναι πρόεδρος στην Εταιρεία Ηλειακών Μελετών Δράσης και Πολιτισμού «Τάκης Δόξας» και αρθρογραφεί στον τύπο της Ηλείας στις εφημερίδες «Πατρίς» και «Παρατηρητής». Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή: «Η μελωδία της καρδιάς» όπου όλα τα έσοδα διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Για το κοινωνικό της έργο έχει βραβευτεί και τιμηθεί από σημαντικούς φορείς και προσωπικότητες της χώρας. «Η Ιθάκη εντός μας» είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή και όπως και στην προηγούμενη, όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Ποίηση
Η μελωδία της καρδιάς (2018), Όστρια Βιβλίο
Η Ιθάκη εντός μας… (2021), Δρόμων

Η Ιθάκη εντός μας… – Ευγενία Χριστοπούλου

Η Ιθάκη εντός μας


Ζωγράφος: Μίνα Σπηλιοπούλου-Μπούτση

Ποίηση, Δρόμων, 2021, 72 σελ.

Η μελωδία της καρδιάς – Ευγενία Χριστοπούλου
Η ποιητική συλλογή «Η Μελωδία της Καρδιάς» περιλαμβάνει 36 ποιήματα ταξινομημένα σε δύο ενότητες:
α. Κοινωνικά και β. Της καρδιάς και της ψυχής.
Το πλέον σημαντικό, είναι ότι όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου της Ευγενίας Χριστοπούλου, θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, για την ενίσχυση της Φλόγας (Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια) και στον εθελοντικό Οργανισμό «Το χαμόγελο του Παιδιού».
Αφιερώνει το πρώτο της βιβλίο στην οικογένειά της που την εμπνέει καθημερινά και είναι χαρισμένο με όλη της την αγάπη σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται συναισθηματική και οικονομική υποστήριξη.

Ποίηση, Όστρια Βιβλίο, 2018, 56 σελ.

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο, Δρόμων

Please wait...