Ευγενία Μαραγκού

Ευγενία Μαραγκού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ευγενία Μαραγκού είναι απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου, της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Θεμέλιο» και του Τμήματος Θεατρολογίας του ΕΚΠΑ, στο οποίο ολοκληρώνει και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών με τίτλο «Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο – Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση». Εργάζεται ως ηθοποιός επί σειρά ετών. Το θεατρικό της έργο “Χιόνια πολλά και ευτυχισμένος ο καινούριος κόσμος” έχει παρουσιαστεί στο θέατρο δύο φορές και το έργο της “Όλα πάνε καλά” έχει βραβευτεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών το 2017. Είναι βασικό μέλος της παιδικής σκηνής του Θεάτρου Φούρνος και διδάσκει το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η μάχη της κασετίνας – Ευγενία Μαραγκού

Η μάχη της κασετίνας


Όλοι ζουν αρμονικά μέσα στη σχολική κασετίνα, μέχρι που κάτι αλλάζει. Ο Μαύρος Μολυβάκης αποφασίζει ότι θέλει να ζωγραφίσει. Γιατί οι υπόλοιποι τον κοροϊδεύουν; Ποιος θα υποστηρίξει τη Ζηνοβία Διαβήτη που ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα, αλλά το ένα της πόδι είναι κοντύτερο από το άλλο και κουτσαίνει; Γιατί η Πηνελόπη Πένα θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να το παίζει αρχηγός; Χωράνε όλοι σε μια κασετίνα ή μόνο όσοι είναι καλλίγραμμοι και ρωμαλέοι;

Ένα αλληγορικό θεατρικό έργο για τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό, τον ρατσισμό και τη διαφορετικότητα.

Η Μάχη της Κασετίνας έλαβε μέρος στον Κρατικό Διαγωνισμό Θεατρικού Έργου για Παιδιά το 2016, όπου και απέσπασε τον Κρατικό Έπαινο.

Παιδικό θεατρικό έργο, Σοκόλη, 2020, 80 σελ.

Θεατρικά έργα
Χιόνια πολλά και ευτυχισμένος ο καινούριος κόσμος
Η μάχη της κασετίνας (2020), Σοκόλη

Πηγές: Biblionet, Σοκόλη