Ευγενία Βουτσινά-Βασιλειάδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ευγενία Βουτσινά-Βασιλειάδου γεννήθηκε στην Πάτρα.
Οι γονείς της Δημητρογεράσιμος και Μαρία Βουτσινά κατάγονταν από την Κεφαλλονιά. Τα πρώτα χρόνια της ζωής της τα πέρασε στην Πάτρα. Μετέπειτα μετακόμισε με την οικογένειά της στην Αθήνα. Εκεί σπούδασε και παντρεύτηκε. Στα χρόνια που πέρασαν πάντα επισκέπτεται τη γενέτειρα της, Πάτρα που την αγαπά πολύ. Επίσης, αγαπά το ίδιο και τη Κεφαλονιά, καθώς από εκεί κατάγεται, αλλά και όλη την Ελλάδα που κάθε γωνιά της είναι μοναδική με καταπληκτικούς ανθρώπους… Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τη ποίηση και τη λογοτεχνία. Διακρίθηκε σε πολλούς διαγωνισμούς, όπως το διαγωνισμό σεναρίου της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ». Έχει αρθρογραφήσει με κείμενα κοινωνικού ενδιαφέροντος στις εφημερίδες «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», «ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ», «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» στο περιοδικό «ΔΗΜΟΦΩΝ» και έχει δημοσιεύσει ποιήματά της στο λογοτεχνικό περιοδικό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ». Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος. Έχει διατελέσει κατά καιρούς υπεύθυνη σε γυναικείες οργανώσεις και ήταν μέλος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και φιλανθρωπικών οργανώσεων. Το βιβλίο της, «Άρωμα Άλλου Καιρού», εκδόσεις «Βεργίνα» έχει τύχει καλών κριτικών από τις εφημερίδες, «Ελεύθερος Τύπος», «ΕΘΝΟΣ» και αλλού όπως και από το αναγνωστικό κοινό. Το «Ψάχνοντας τα σημάδια» είναι το δεύτερο της βιβλίο που έχει τύχει και αυτό θαυμάσιων κριτικών από κριτικούς και αναγνωστικό κοινό.

Άρωμα άλλου καιρού – Ευγενία Βασιλειάδου
Τέσσερα κορίτσια, η Δάφνη, η Ειρήνη, η Λήδα και η Έλενα δένονται στην εφηβεία τους με την ιδανική φιλία. Καθεμιά τους έχει το δικό της χαρακτήρα, αυτό όμως δεν τις εμποδίζει να γίνουν φίλες αγαπημένες. “Η ιερή συμμαχία των τεσσάρων”. Καθώς περνούν τα χρόνια χάνονται και ακολουθούν ξεχωριστούς δρόμους. Όμως η φιλία τους παραμένει ζωντανή και ξαναβρίσκονται μετά από χρόνια. Μοιράζονται όσα πέρασαν στη ζωή τους, όταν η μία ήταν μακριά από την άλλη, θέλοντας να καλύψουν τα χαμένα χρόνια. Αναπολούν τα περασμένα και δίνουν όρκο να μην χωρίσουν ποτέ ξανά.

Μυθιστόρημα, Βεργίνα, 2005, 223 σελ.

Ψάχνοντας τα σημάδια – Ευγενία Βουτσινά-Βασιλειάδου
Η ζωή, αναμφίβολα, είναι απρόβλεπτη, καθώς μας έχει ορίσει να βαδίζουμε σε μονοπάτια που έχει επιλέξει αυτή για μας. Σ’ αυτά τα μονοπάτια κλήθηκαν να περπατήσουν οι ήρωές μας, σε μια δύσκολη εποχή, καθώς αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και έρχεται η χούντα των συνταγματαρχών.
Ψάχνοντας τα σημάδια, η Μυρτώ θα αφεθεί στον φλογερό έρωτά της για τον Άρη… Πονάει, χαίρεται, αγωνιά, συγκρούεται…
Ένα κουβάρι μιας ζωής που ξετυλίγεται από την Πάτρα στην Αθήνα κι από ‘κει στο Παρίσι, περιπλέκεται και τους οδηγεί σε μια καινούρια πραγματικότητα.

Μυθιστόρημα, Βεργίνα, 2011, 268 σελ.

Η ζωή της περπατούσε στη θάλασσα – Ευγενία Βουτσινά-Βασιλειάδου
Η νεαρή Κυπριωτοπούλα Φαίδρα έρχεται για σπουδές στην Αθήνα αμέσως μετά τα γεγονότα της Κύπρου το 1974. Το καλοκαίρι που προηγήθηκε έζησε την τουρκική εισβολή στην πόλη της, την Αμμόχωστο, και τον ξεριζωμό από τα πάτρια εδάφη. Οι μνήμες, νωπές και τραυματικές, επιστρέφουν συνεχώς στον νου της, αλλά η κοπέλα προσπαθεί να προσαρμοστεί στην καινούργια της ζωή και να ριζώσει στη νέα πατρίδα.
Η γνωριμία της με τον Βίκτωρα, φοιτητή της ιατρικής, φαίνεται να προδιαγράφει για τη Φαίδρα ένα όμορφο μέλλον, μολονότι εκείνη, αρχικά δεν είναι βέβαιη για τα αισθήματά της. Παράλληλα σκέφτεται τον Στέφανο, με τον οποίο ήρθαν κοντά μέσα στη δίνη του πολέμου κι ο οποίος είναι ένας από τους αγνοούμενους της εισβολής.
Θα καταφέρει να ξεπεράσει όλα όσα τη βασανίζουν από το παρελθόν και να χτίσει τη ζωή της με τρόπο που να της φέρει την ευτυχία;

Μυθιστόρημα, Δυάς Εκδοτική, 2018, 544 σελ.

Μυθιστορήματα
Άρωμα άλλου καιρού (2005), Βεργίνα
Ψάχνοντας τα σημάδια (2011), Βεργίνα
Η ζωή της περπατούσε στη θάλασσα (2018), Δυάς Εκδοτική

Πηγές: Biblionet, Βεργίνα, Δυάς Εκδοτική