Εύη Αγγέλη

Εύη Αγγέλη

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Η Εύη Αγγέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νεοχώρι Μεσολογγίου.
Από πολύ μικρή ηλικία οτιδήποτε διαδραματιζόταν γύρω της αποτελούσε αφορμή για δημιουργία.
Γράφοντας ποιήματα και δοκίμια, εξέφραζε τα συναισθήματα, τα όνειρα και τις πνευματικές της ανησυχίες.
Κάποιες αντιξοότητες την απομάκρυναν προς στιγμή από το στόχο της, όμως δεν παραιτήθηκε. Έτσι κατάφερε να γίνει καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας.
Το «Αέναη αγάπη» είναι το πρώτο της βιβλίο, το οποίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια να εκφράσει τον ψυχισμό της, χρησιμοποιώντας τόσο βιωματικές όσο και φανταστικές εικόνες και γεγονότα.
Μυθιστορήματα
Αέναη αγάπη (2023), Εκδόσεις Έξη

Αέναη αγάπη – Εύη Αγγέλη

Αέναη αγάπηΤην ώρα που ο ήλιος δύει,
είναι η στιγμή που παίρνουν
ζωή τα όνειρά μου.


Πόσο εύθραυστα είναι όλα στη ζωή; Πόσο εύκολο είναι να αγνοήσεις τη μάχη της ψυχής σου και να συνεχίσεις να ζεις;

Η Εύα μεγαλωμένη ανέμελα στη γραφική Ναύπακτο, παλεύει για την ευτυχία περιτριγυρισμένη από πρόσωπα που πότε της την προσφέρουν απλόχερα και πότε της τη στερούν απρόσμενα. Η ανατροπή της σχέσης της με τον Μάνο και ο κλονισμός της υγείας της γίνονται η αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα στη μαγευτική Λευκάδα.

Με γνωρίζεις πριν ακόμη γεννηθώ, έφερες στο δρόμο μου τόσες δοκιμασίες, πόνεσα, αγάπησα, πληγώθηκα και στάθηκα όρθια χωρίς να περιμένω τίποτα απ’ τη ζωή μου.

Μία γυναίκα που έζησε τον έρωτα αλλά και την προδοσία, όταν όλα έμοιαζαν να καταρρέουν. Μια ψυχή που πάλλεται ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν. Ένας έρωτας που ήρθε στο δρόμο της για να ανατρέψει τα πάντα…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Έξη, 2023, 434 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Έξη