Εύη Σανταμούρη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Εύη Σανταμούρη γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής.
Ζει στην Αθήνα απ’ όπου και κατάγεται, αν και από την πλευρά του πατέρα της έχει ρίζες στη Μικρά Ασία. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στον τομέα της Φιλοσοφικής, της Κλασικής Φιλολογίας, της Εγκληματολογίας και της Κοινωνιολογίας της θρησκείας. Είναι κάτοχος Proficiency στην Αγγλική γλώσσα και έχει γνώσεις Γερμανικής και Ιταλικής. Είναι λάτρης της γυμναστικής και των ταξιδιών. Είναι εκπαιδευτικός. Από το 2000 ασχολείται με την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
Μυθιστορήματα
Γλυκό μου πεπρωμένο (2016), Οσελότος
Διεκδικώντας την αγάπη του (2018), Οσελότος

Διεκδικώντας την αγάπη του – Εύη Σανταμούρη
Η Ιφιγένεια και η Νεφέλη είναι δυο κοπέλες που έχουν ακριβώς την ίδια ηλικία, αλλά η ζωή της καθεμιάς είναι τόσο διαφορετική. Για τη Νεφέλη η ζωή κυλάει όμορφα… Έχει μια υπέροχη οικογένεια και οι γονείς της της έχουν τεράστια αδυναμία! Η Ιφιγένεια μεγαλώνει μόνο με τη μητέρα της… Δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον πατέρα της, μέχρι την ηλικία των είκοσι τριών ετών, που αποφασίζει να τον αναζητήσει. Εκείνος μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή αγνοεί την ύπαρξή της… Τι θα συμβεί μόλις η Ιφιγένεια τον βρει; Ποια σχέση μπορεί να υπάρχει τελικά ανάμεσα στις δυο νεαρές γυναίκες; Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ιφιγένεια έχει βάλει σκοπό της ζωής της να κερδίσει την αγάπη του πατέρα της… Να διεκδικήσει μια θέση στην καρδιά του. Αυτό είναι αποφασισμένη να το πετύχει με κάθε τρόπο και μέσο… Θεμιτό ή αθέμιτο.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2018, 276 σελ.

Γλυκό μου πεπρωμένο – Εύη Σανταμούρη
“Εσύ είσαι το πεπρωμένο μου…
Το γλυκό μου πεπρωμένο…”
Πόσο όμορφο είναι να το πεις αυτό… Τι πόνο μπορεί να κρύβει όμως αυτή η φράση και τι μπορεί να έχει περάσει κανείς μέχρι να έρθει η στιγμή να το πει σε κάποιον… Αν τελικά μπορέσει να το πει…
Η Ειρήνη και ο Ορφέας γνωρίζονται σ’ έναν γάμο… Από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη ματιά, υπάρχει μια απίστευτη έλξη ανάμεσά τους. Ζουν έναν παθιασμένο έρωτα, μια σπάνια αγάπη!
Τι τους επιφυλάσσει όμως η μοίρα;

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2016, 278 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Οσελότος