Φανή Χούρσογλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Φανή Χούρσογλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Κοινωνιολογία στο αντίστοιχο τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Graphic Design (Bachelor και Master of Arts in Design απ’ το Πανεπιστήμιο του Derby) στη σχολή Βακαλό. Απασχολείται κυρίως σαν graphic designer. Η συλλογή μικρών ιστοριών “Κατόπιν εορτής” είναι η πρώτη της λογοτεχνική δημοσίευση.
Διηγήματα
Κατόπιν εορτής (2018), Απόπειρα

Κατόπιν εορτής – Φανή Χούρσογλου

Μικρές ιστορίες


Μια σειρά από μικρές ιστορίες (που ενίοτε περιστρέφονται γύρω από ένα ποιητικό κέντρο), στιγμιότυπα καθημερινά ή και λιγότερο καθημερινά, με ήρωες επινοημένους αλλά αληθινούς…
Πρόσωπα που χάνονται ανάμεσα στον κόσμο και τον κόσμο τους, γιατί πέρα από τα χωρικά τους ύδατα ο δρόμος τους είναι στενός και κακοτράχαλος. Κι εκείνοι φοβούνται, απογοητεύονται, αγωνιούν, αλλά επίσης διεκδικούν κάποια απελευθερωτική διέξοδο στον αυτοσαρκασμό, στις αυταπάτες, ακόμα και στην αυτοκαταστροφή τους. Μόνο που, σε αντίθεση ίσως με τη σκληρή πραγματικότητα, στη σφαίρα της μυθοπλασίας υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ξαναδούν το έργο εκ του μακρόθεν ή έστω εκ των υστέρων. Ενδεχομένως δε το έργο να (ξανα)γραφτεί τότε και μόνο όταν οι ίδιοι θα είναι πλέον σε θέση να το επαναδιαπραγματευτούν.
Οι μικρές ιστορίες διανθίζονται από σχέδια της ίδιας της συγγραφέα κι αποτελούν μαζί με το εικαστικό κομμάτι ένα ενιαίο σώμα έκφρασης.

Eικονογράφηση: Φανή Χούρσογλου

Διηγήματα, Απόπειρα, 2018, 85 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Απόπειρα