Φαίη Φουντά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Φαίη Φουντά είναι γεννημένη στην Αθήνα, με έντονες καταβολές από τα λυρικά Ανώγεια Ρεθύμνου και καταγωγή από τη γαλήνια λιμνοθάλασσα της Νέας Κούταλης Λήμνου. Αυτοδίδακτη ποιήτρια, στιχουργός και ζωγράφος, μοιράζεται την ομορφιά της ζωής με όσους συναντά στον δρόμο της τυχαία ή μέσα από την εθελοντική της δράση σε αδύναμες ομάδες. Με παρότρυνση της εξάχρονης κόρης της, αποφασίζει για πρώτη φορά να εκδώσει ένα παιδικό διήγημα από τη χειρόγραφη συλλογή της. Γιατί, όπως της ανακοίνωσε αποφασιστικά μια μέρα η μικρή Λυδία: «Μανούλα, όλα αυτά πρέπει να τ’ ακούσουν και τα άλλα παιδάκια από τους γονείς τους!» Εργάζεται στον χώρο της αισθητικής κοσμετολογίας, ενώ παράλληλα, για περισσότερο από δέκα χρόνια δίδασκε την αγγλική και γαλλική γλώσσα σε παιδιά.
Διατηρεί blog και σελίδα στο facebook με το όνομα Tips you love by Fay, όπου μοιράζεται σκέψεις ζωής. Το 2016 ανέλαβε την επιμέλεια, την εικονογράφηση και τον σχολιασμό του βιβλίου «Το προσκύνημα της αγάπης».
Παιδική λογοτεχνία
Μαζί είναι καλύτερα (2018), Οσελότος
Μαζί και μοναδικοί (2019), Οσελότος

Μαζί και μοναδικοί – Φαίη Φουντά
Στο σχολείο “Το Εκλεκτόν”, απέναντι από τη μεγάλη πλατεία του Δημαρχείου της Ξεχωριστούπολης, χτύπησε το κουδούνι για διάλειμμα – που κάποιοι μαθητές το ‘λεγαν μεταξύ τους “το Σωτήριον”. Οι πόρτες άνοιξαν διάπλατα κι ένα τσούρμο μαθητές ξεχύθηκαν από κάθε αίθουσα. Το τσιμεντένιο προαύλιο γέμισε νιάτα και όνειρα!

Εκεί που ξεκινάνε οι πρώτες συγκρίσεις. Εκεί που οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες μας μπορεί να ψαλιδίσουν τα φτερά της μοναδικότητας του ανθρώπου… ή να υποδείξουν με αγάπη τον δρόμο για την αληθινή ευτυχία. Η αληθινή ευτυχία δεν αποκλείει τη σκληρή προσπάθεια, μα όταν γίνεται από επιλογή και έχεις υποστήριξη, η ανταμοιβή είναι μεγάλη! Φίλε αναγνώστη, είσαι μοναδικός, όπως κι όλοι εμείς!

Eικονογράφηση: Νίκος Βασιλειάδης

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2019, 32 σελ.

Μαζί είναι καλύτερα – Φαίη Φουντά
Η οικογένεια Βόλτα ξέρει να κυκλοφορεί ανέμελα στη γειτονιά της Ξεγνοιασιάς. Εκεί που η απογευματινή παράσταση κουκλοθέατρου κλείνει πάντα με την υπόσχεση μιας καλής πράξης… Εκεί που η οικογένεια του κυρίου Ουφ και της κυρίας Ταραχής από τη μεγάλη πόλη μαθαίνει για πρώτη φορά ότι το τάμπλετ μπορεί να έχει παιχνίδια, αλλά από μόνο του δεν είναι ένα παιχνίδι.

Ένα χαρούμενο διήγημα που δημιουργεί εικόνες και αίσθηση ξεγνοιασιάς, ενώ πολύ αγαπησιάρικα “βάζει στη θέση του” το τάμπλετ. Εμπνέει το παιδί να είναι ευφάνταστο και ευτυχισμένο, ανακαλύπτοντας τη χαρά των καινούργιων φίλων και του ομαδικού παιχνιδιού. Αυτή είναι η ευλογία της παιδικής ανεμελιάς, που εμείς οι ενήλικες αναπολούμε ως αξία ανεκτίμητη.

Eικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακαβιά

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2018, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος

Please wait...