Φίλιππος Μορρίς

Ελληνες λογοτέχνες
O Φίλιππος Μορρίς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Είναι συγγραφέας και σεναριογράφος, με σπουδές στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Στο συγγραφικό έργο του έως σήμερα περιλαμβάνεται το μυθιστόρημα “Αρπαγή” που είναι το πρώτο αυτοτελές μέρος της τριλογίας Rapid Eye Movement (R.E.M.) και το νέο του μυθιστόρημα “Μαύρη Στίλβη” που είναι το δεύτερο και πιο σκοτεινό έως τώρα μέρος της τριλογίας.
Στο συγγραφικό του έργο επίσης περιλαμβάνονται τα διηγήματα “Ο Θάνατός μου η Ζωή σου” και “Η φωνή του Θεού” που έχουν δημοσιευτεί ελεύθερα στην σελίδα του καθώς και σενάρια για θεατρικά μιούζικαλ και τηλεοπτικές σειρές.

Αρπαγή – Φίλιππος Μορρίς
REM – 171191191171
Ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ που σε ταξιδεύει, πάνω σε μαγικό χαλί, από την Ασία στην Κεντρική Αμερική και από το όνειρο στην πραγματικότητα μέσα από τη δύναμη της θέλησης, του έρωτα και των καρμικών δυνάμεων. Ο Φίλιππος Μορρίς, με το αυτοτελές μυθιστόρημα “ΑρπαΓή”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, ανοίγει τη σειρά REM και αποτελεί την πρώτη περιπέτεια του Σάμιουελ Ντάιμοντς.

Ποια σχέση μπορεί να έχουν ένας ακτιβιστής στην Καμπότζη και ένας φιλόδοξος, αυτοδημιούργητος Νεοϋορκέζος που είναι έτοιμος να εκπληρώσει ένα έργο ζωής;
Στα δύο ημισφαίρια της Γης, τα μακρινά όνειρα ενός άντρα είναι η ζωή του άλλου. Μια κόκκινη κλωστή τους ενώνει με μια γυναίκα από τη Γουατεμάλα που θα βρεθεί μπλεγμένη σε ένα κουβάρι, όπου τα όνειρα και η πραγματικότητα είναι άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους.
Ένα καρμικό παράδοξο θα δοκιμάσει τα όρια του έρωτα και του θανάτου, των δύο μοναδικών καταστάσεων που χωρίζουν το σώμα από την ψυχή.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2016, 320 σελ.

Μαύρη στίλβη – Φίλιππος Μορρίς
REM – Liber Linteus
Το μυθιστόρημα “Μαύρη στίλβη” είναι η δεύτερη περιπέτεια του Σάμιουελ Ντάιμοντς. Αποτελεί το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας REM του συγγραφέα Φίλιππου Μορρίς που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.
Σε αυτό το βιβλίο, που εξελίσσεται με κινηματογραφικό ρυθμό, η οικογένεια του Σάμιουελ Ντάιμοντς θα βρεθεί αναπάντεχα στο μάτι του κυκλώνα, ενώ βρίσκεται σε διακοπές στην Πόλη του Μεξικού για το τριήμερο του εορτασμού της Ημέρας των Νεκρών.
Νέα ευρήματα από την πρόσφατη κλοπή του διάσημου Λινού Βιβλίου, γνωστού ως «Liber Linteus», από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ζάγκρεμπ θα οδηγήσουν τον Σάμιουελ σε μια απρόσμενη αναζήτηση στην Βόρεια Ινδία, στη γη της Αγιουρβέδα, των καταραμένων πόλεων, των φιδιών και των φακίρηδων.
Εκεί, στη σκιά ενός ασιατικού θρύλου που κανένα στόμα πια δεν διηγείται, ο Σάμιουελ θα βρεθεί ενώπιον ενός μυστικού καλά κρυμμένου για περισσότερο από δύο χιλιάδες χρόνια και θα αντιμετωπίσει μια μυθική σέκτα που ψάχνει τη χαμένη της δύναμη.

«Το δεύτερο, noir βιβλίο της τριλογίας REM οδηγεί τον αναγνώστη σε μια σκοτεινή, υψηλής αδρεναλίνης περιδίνηση. Ο δρόμος για την έξοδο περνάει μέσα από τους προσωπικούς μας εφιάλτες».

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2017, 340 σελ.

Μυθιστορήματα
Αρπαγή (2016), Λυκόφως
Μαύρη στίλβη (2017), Λυκόφως

Πηγές: BIBLIONET, Εκδόσεις Λυκόφως