Φλώρα Κασσαβέτη

Ελληνες λογοτέχνες
H Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημο­σιογράφος, αρχισυντάκτρια του Thrive Global Greece και του περιοδικού Forma του ομίλου Αntenna, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στο Happy Mom του ίδιου ομί­λου. Έχει συνεργαστεί ως συντάκτρια, υπεύθυνη ύλης και αρχισυ­ντάκτρια σε περιοδικά ποικίλης ύλης: Είναι, To Παιδί μου κι Εγώ, Παιδί και Νέοι Γονείς, Ρrevention, Jolie κ.ά. Έχει ασχοληθεί με τον τομέα των σχέσεων, του σεξ, της ψυχολογίας και της υγείας και έχει συνεργαστεί για τη σύνταξη άρθρων με κορυφαίους ειδικούς. Έχει πάρει συνεντεύξεις από σημαντικό αριθμό επιστημόνων από τον χώρο της παιδιατρικής και της υγείας. Ζει στο Χαλάνδρι με την οικογένειά της.
Παιδική λογοτεχνία
Βόλιος Εμβόλιος (2018), Σοκόλη
Το πάρτι της κυρίας ίωσης (2021), Σοκόλη

Συμβουλευτική-Ψυχολογία
Καλώς ήρθες μωρό μου (2005), Alter – Ego ΜΜΕ Α.Ε.
Υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά; (2016), Μίνωας

Το πάρτι της κυρίας ίωσης – Φλώρα Κασσαβέτη, Σπύρος Μαζάνης

Το πάρτι τηςΈνα αληθινό παραμύθι για τις ιώσεις


Η Νεφέλη είναι στεναχωρημένη. Όχι επειδή έχει βήχα, συνάχι και πυρετό. Αλλά επειδή η μαμά της δεν την αφήνει να πάει στο πάρτι της καλύτερής της φίλης, για να μην κολλήσει τα άλλα παιδάκια. Ο Δρ Σπύρος, ο Παιδίατρος που έρχεται στο σπίτι για να την εξετάσει, είναι ο κατάλληλος για να τις δώσει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά της για την κυρία Ίωση, τους καλεσμένους της, και γιατί της αρέσει να κάνει πάρτι μέσα στο σώμα της.

Έτσι, το παραμύθι, ένα βιβλίο γνώσεων με μυθοπλασία, γίνεται όχημα αγωγής και προαγωγής της υγείας για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Το παραμύθι υπογράφει ο γνωστός παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης και η δημοσιογράφος υγείας Φλώρα Κασσαβέτη. Την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η βραβευμένη Νίκη Λεωνίδου. Το παραμύθι περιλαμβάνει παράρτημα με προτάσεις εκπαιδευτικής αξιοποίησης του βιβλίου στη σχολική τάξη από την Ιωάννα Μενδρινού, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δι.Π.Ε. Δ΄ Αθήνας.

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

Παιδική λογοτεχνία, Σοκόλη, 2021, 60 σελ.

Βόλιος Εμβόλιος – Φλώρα Κασσαβέτη, Σπύρος Μαζάνης

Βόλιος ΕμβόλιοςΈνα αληθινό παραμύθι για τα εμβόλια


Το πρώτο παραμύθι για τη σημαντικότητα των εμβολίων, που προσπαθεί να καταπολεμήσει τις φοβίες των παιδιών και να καλλιεργήσει τόσο σε αυτά όσο και στους γονείς τη νοοτροπία ότι η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός τους σε θέματα υγείας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 350.000 ανεμβολίαστα παιδιά για ιλαρά στην Ελλάδα, και, σύμφωνα με την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, το αντιεμβολιαστικό κίνημα που ανταπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια θα αποτελέσει την αιτία για την επανεμφάνιση παλιών λοιμώξεων, λόγω άρνησης των γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Συγγραφείς είναι ο γνωστός παιδίατρος Δρ Σπύρος Μαζάνης και η τηλεοπτική δημοσιογράφος Φλώρα Κασσαβέτη. Το παραμύθι είναι γραμμένο σε απλό, στρωτό λόγο, φιλικό για τα παιδιά, και κλείνει με ένα πλούσιο Παράρτημα (με δραστηριότητες για τα παιδιά, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ιστορία των εμβολίων, βιβλιογραφία) από τη Δρ Νάντια Κουρμούση, υπεύθυνη Ψυχικής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ανατολική Αττική, της οποίας τα συγγράμματα διδάσκονται στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την εικονογράφηση έχει κάνει η Μαρία Κουτρουμπά, απόφοιτη της Σχολής Βακαλό.

Εικονογράφηση: Μαρία Κουτρουμπά

Παιδική λογοτεχνία, Σοκόλη, 2018, 48 σελ.

Υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά; – Φλώρα Κασσαβέτη

Υπάρχει έρωταςΚαι άλλες 99 ερωτήσεις για τον έρωτα


Γιατί χτυπά δυνατά η καρδιά των ερωτευμένων;
Σεξ και έρωτας πάνε πακέτο;
Τι ερωτεύονται οι γυναίκες στους άνδρες;
Ο έρωτας είναι γραμμένος στα άστρα;
Μπορεί να υπάρξει έρωτας μεταξύ φίλων;
Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;
Ο έρωτας αδυνατίζει;
To στρες σαμποτάρει τον έρωτα;
Γιατί ερωτευόμαστε λάθος ανθρώπους;

100 ερωτήσεις με τις πιο άμεσες, αληθινές και περιεκτικές απαντήσεις για τον έρωτα, που ορίζει τη ζωή και την ύπαρξή μας ανά τους αιώνες, δίχως να αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!
45 ειδικοί, με ξεχωριστές γνώσεις και από διαφορετική σκοπιά ο καθένας, αναλύουν, αποσαφηνίζουν και εξηγούν πώς, πότε, ποιους ερωτευόμαστε και γιατί.
234 έρευνες αποκαλύπτουν, συμπληρώνουν ή ανατρέπουν όλα όσα ξέρουμε ή δεν ξέρουμε για τον έρωτα!

1 βιβλίο που πάνω απ’ όλα έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η τέχνη τού να αγαπάς και να αγαπιέσαι δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο νομίζουμε!
Ή, μήπως, είναι;

Συμβουλευτική, Έρωτας, Μίνωας, 2016, 280 σελ.

Καλώς ήρθες μωρό μου – Φλώρα Κασσαβέτη

Καλώς ήρθεςBaby Guide


Από τη στιγμή που θα γεννηθεί και θα το κρατήσετε για πρώτη φορά στην αγκαλιά σας, απόλυτα εξαρτημένο από εσάς, μέχρι την ημέρα που θα κάνει τσουλήθρα μόνο του και θα θέλει να γνωρίσει τον κόσμο ρωτώντας “γιατί”…
Από την ημέρα που το κλάμα είναι ο μοναδικός τρόπος για να εκφράσει μια ανάγκη του μέχρι την πρώτη του λεξούλα και αργότερα τον πρώτο του “όχι”…
Το παιδί σας… Τρυφερό ευάλωτο, σας έχει απόλυτη ανάγκη, ζητά από εσάς σχεδόν τα πάντα!
Κι εσείς… Χρειάζεστε έγκυρες συμβουλές και επιστημονικές απαντήσεις στα δικά σας ερωτήματα, ώστε να μπορείτε να του δίνετε το καλύτερο!
Πολύτιμος οδηγός στο έργο σας ως γονείς, το βιβλίο “Καλώς ήρθες μωρό μου” θα γίνει ο συμπαραστάτης σας από τις πρώτες μέρες της ζωής του μωρού μέχρι να συμπληρώσει τα τρία του χρόνια.
Δομημένο σε κεφάλαια ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο που διανύει το παιδί σας, σας δίνει την καθοδήγηση που χρειάζεστε για τη φροντίδα και την υγεία, τη διατροφή και την ανάπτυξη, καθώς και θέματα ψυχολογίας.
Διακεκριμένοι επιστήμονες μοιράζονται τη γνώση τους, ώστε να είστε αποτελεσματικοί όλα τα θέματα της καθημερινής ζωής: από το μπάνιο, το άλλαγμα και το κλάμα του νεογέννητου, το θηλασμό, την υγιεινή διατροφή, τον ύπνο, το πρόγραμμα εμβολιασμού, τους ενδεχόμενους κινδύνους και τις πρώτες βοήθειες μέχρι ποια παιχνίδια δίνουν τα κατάλληλα ερεθίσματα στο παιδί ανάλογα με την ηλικία του, πώς θα ενθαρρύνετε τη γλωσσική του εξέλιξη, πώς θα το χειριστείτε την “ανυπακοή” και θα του μάθετε τους κανόνες.
Με τη μορφή πρακτικών συμβουλών το βιβλίο σάς βοηθά να ξεπεράσετε την αμηχανία που πολλά καθημερινά ζητήματα των τριών πρώτων χρόνων προκαλούν και να νιώσετε σίγουροι στο ρόλο σας ως γονείς. Έτσι, θα χτίσετε μια υγιή και ισορροπημένη σχέση με το παιδί κι εκείνο θα εξελιχθεί σε μία αυτόνομη ύπαρξη, με αυτοπεποίθηση για τον εαυτό του.

Ψυχολογία, Φροντίδα και υγιεινή, Alter – Ego ΜΜΕ Α.Ε., 2005, 225 σελ.

Πηγές: Biblionet, Σοκόλη, Alter – Ego ΜΜΕ Α.Ε., Μίνωας