Οι κόρες

Φωτεινή Αγγέλη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Φωτεινή Αγγέλη ζει στη Λάρισα.
Είναι παντρεμένη κι έχει τρία παιδιά. Είναι συνταξιούχος του Δημοσίου. Εργάστηκε στη Κτηνιατρική Υπηρεσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Ασχολείται με το γράψιμο από τα μαθητικά της χρόνια και έχει γράψει 8 μυθιστορήματα και 5 παιδικά (για παιδιά άνω των δέκα ετών). Στα βιβλία της διοχετεύει κυρίως, όσα αυτά τα χρόνια αποκόμισε, παρατηρώντας τους ανθρώπους και ειδικά τη συμπεριφορά των γυναικών. Ο αδιάκοπος αγώνας τους για να γίνουν καλύτερες σύζυγοι και μητέρες. Η αμέριστη προσπάθεια τους να διακριθούν, ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια καθώς και τις κοινωνικές συνθήκες που τις περιορίζουν και στο τέλος αναδεικνύονται. Στα βιβλία της κυριαρχούν θέματα κοινωνικά, ιστορικά, αισθηματικά. Σ’ όλα κυριαρχεί η πάλη ανάμεσα στο καλό και στο κακό, του σωστού και του λάθους καθώς και η δύναμη της αγάπης ως ηθικό ζητούμενο του ανθρώπου. Εκτός από το γράψιμο λατρεύει τα ταξίδια, της αρέσει να μελετάει νέες κουλτούρες καθώς και ν’ ανιχνεύει ανθρώπινες συμπεριφορές. Άλλα βιβλία της: Το Βαλς της Παγωμένης Καρδιάς, Εκδόσεις Όστρια 2019. Μέλπω, ένα φιλί για το τέλος, Εκδόσεις Μάτι 2020.
Μυθιστορήματα
Το Βαλς της Παγωμένης Καρδιάς (2019), Όστρια Βιβλίο
Μέλπω, ένα φιλί για το τέλος… (2020), Εκδόσεις Μάτι
Οι κόρες του Βοσπόρου (2022), Εκδόσεις Όστρια

Οι κόρες του Βοσπόρου – Φωτεινή Αγγέλη

Οι κόρες(Οι Βοσπορίτισσες)


«Η Σμαράγδα τριγυρνά γύρω μας, έτοιμη να επιτεθεί ξανά, στην πρώτη ευκαιρία που θα της δοθεί κι εμείς πιστοί θεατές της, θα τρέξουμε ν’ απολαύσουμε ένα ακόμα έργο της. Και μετά… θα μαζέψουμε γρήγορα το βλέμμα μας και θα γυρίσουμε στην ησυχία της καθημερινότητάς μας. Στο απάνεμο λιμάνι της δήθεν μεγάλης “ευτυχίας μας.” Φόβος και ευτυχία δεν πάνε ποτέ μαζί… Ευτέρπη, Άννα, Αγνή, Ελισάβετ. Τέσσερις χαρισματικές γυναίκες, γεμάτες δύναμη και όνειρα, πάθη και μυστικά, που ζωντανεύουν με τρόπο μαγευτικό την ιστορία τους και φέρνουν στο προσκήνιο μια ολόκληρη εποχή. Ένα μυθιστόρημα που μ’ ένα μαγικό τρόπο αναπτερώνει τις απίστευτες δυνάμεις που είναι κρυμμένες στο βάθος της ψυχής μας…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όστρια, 2022, 644 σελ.

Μέλπω, ένα φιλί για το τέλος – Φωτεινή Αγγέλη

ΜέλπωΒασισμένο σε αληθινή ιστορία


Ο Κοσμάς και Η Ελεωνόρα γνωρίζονται και ερωτεύονται παράφορα, κόντρα στον πόλεμο που μαίνεται γύρω τους. Πρώτα η Κατοχή κι έπειτα ο Εμφύλιος θα χαράξουν ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή τους, με τον Κοσμά να φτάνει στα πρόθυρα του αφανισμού. Καρπός της αγάπης τους ο μικρός Λουκάς, που έναν χρόνο μετά τη γέννησή του, θα αποφασίσουν να τον αφήσουν στο ορφανοτροφείο στα Γιάννενα, προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Όταν θα θελήσουν να κάνουν μια νέα αρχή όλοι μαζί, η είδηση ότι το ορφανοτροφείο καταστράφηκε από πυρκαγιά και τα ίχνη του Λουκά έχουν χαθεί θα ντύσουν στα μαύρα το ζευγάρι, που πια λογίζει τον γιο του για νεκρό, ξεσηκώνοντας θύελλα και παγωμάρα ανάμεσά τους.

Είκοσι χρόνια μετά…

Ο νεαρός φοιτητής της Νομικής, Λουκάς Πανταζής, θα επιστρέψει στο χωριό του πατέρα του όπου θα γνωρίσει τη δεκαεπτάχρονη Μέλπω. Οι δύο νέοι θα μοιραστούν έναν θυελλώδη έρωτα, σαρωτικό τόσο για την ψυχή όσο και για το σώμα τους, αλλά σύντομα θα βρεθούν μπλεγμένοι σ’ένα γαϊτανάκι μυστικών και προδοσίας, Άραγε η βαθιά αγάπη που νιώθει ο ένας για τον άλλο θα μείνει αλώβητη ως το τέλος;

Τέσσερις άνθρωποι χτυπημένοι από τη μοίρα και τη ζωή αφήνουν τα χνάρια τους σε μια μικρή περιοχή της Ελλάδας, πλέκοντας μια ιστορία που, με τα χρόνια, σαν θρύλος, ψιθυρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, μεστή από έρωτα, αγάπη και θάρρος.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Μάτι, 2020, 576 σελ.

Το Βαλς της Παγωμένης Καρδιάς – Φωτεινή Αγγέλη




Αυτό το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι βγαλμένο από τη ζωή και είναι αφιερωμένο στους κατοίκους του μαρτυρικού Δίστομου, στους γενναίους αγωνιστές, στους ζωντανούς και στους πεσόντες για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Η ζωή είναι πόλεμος. Ένας πόλεμος με νικητές και ηττημένους. Για να βγεις νικητής πρέπει να γίνεις δυνατός. Δυνατός όμως δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι μόνο μέσα από τον πόνο, την απώλεια, την αδικία.
Σ’ αυτόν τον άνισο κι άδικο πόλεμο έζησε η Κατερίνα. Μια γυναίκα που πάλεψε στα σκοτεινά χρόνια της ντροπής κι έγινε φωτεινό παράδειγμα για όσους έζησαν κοντά της. Παράδειγμα ήθους, θέλησης, δύναμης, ψυχής.
Είναι ένα μυθιστόρημα γλυκόπικρο για τη φιλία, την αγάπη, τον πειρασμό και τη λύτρωση. Μια ιστορία για καταπιεσμένα πάθη, για κρυμμένα μυστικά, αλλά κυρίως για την αναζωογονητική δύναμη της αγάπης.

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2019, 632 σελ.

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο