Φωτεινή Αγγέλη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Φωτεινή Αγγέλη ζει στη Λάρισα.
Συνταξιούχος του Δημοσίου, εργάστηκε στη Κτηνιατρική Υπηρεσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Ασχολείται με το γράψιμο, από τα μαθητικά της χρόνια. Έχει γράψει 7 μυθιστορήματα και 5 παιδικά (για παιδιά άνω των δέκα), στα οποία διοχετεύει κυρίως, όλα όσα αποκόμισε αυτά τα χρόνια. Παρατηρεί τους ανθρώπους και ειδικά τη συμπεριφορά των γυναικών, τον αδιάκοπο αγώνα τους για να γίνουν καλύτερες σύζυγοι και μητέρες και την αμέριστη προσπάθειά τους να διακριθούν, ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια καθώς και τις κοινωνικές συνθήκες που τις περιορίζουν και που στο τέλος αναδεικνύονται.

Το βαλς της παγωμένης καρδιάς – Φωτεινή Αγγέλη
Αυτό το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι βγαλμένο από τη ζωή και είναι αφιερωμένο στους κατοίκους του μαρτυρικού Δίστομου, στους γενναίους αγωνιστές, στους ζωντανούς και στους πεσόντες για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Η ζωή είναι πόλεμος. Ένας πόλεμος με νικητές και ηττημένους. Για να βγεις νικητής πρέπει να γίνεις δυνατός. Δυνατός όμως δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι μόνο μέσα από τον πόνο, την απώλεια, την αδικία.
Σ’ αυτόν τον άνισο κι άδικο πόλεμο έζησε η Κατερίνα. Μια γυναίκα που πάλεψε στα σκοτεινά χρόνια της ντροπής κι έγινε φωτεινό παράδειγμα για όσους έζησαν κοντά της. Παράδειγμα ήθους, θέλησης, δύναμης, ψυχής.
Είναι ένα μυθιστόρημα γλυκόπικρο για τη φιλία, την αγάπη, τον πειρασμό και τη λύτρωση. Μια ιστορία για καταπιεσμένα πάθη, για κρυμμένα μυστικά, αλλά κυρίως για την αναζωογονητική δύναμη της αγάπης.

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2019, 632 σελ.

Μυθιστορήματα
Το βαλς της παγωμένης καρδιάς (2019), Όστρια Βιβλίο

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο